Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 27

VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžta 18 migrantų

Antradienį pasieniečiai apgręžė 18 į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtose vietose bandžiusių patekti migrantų. Praėjusią parą į Latviją iš Baltarusijos bandžiusių patekti tokių užsieniečių nebuvo. Pirmadienį daug migrantų bandė kirsti Lenkijos sieną – iš Baltarusijos ten veržėsi net 99 asmenys, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Spaudos konferencija prie Lietuvos ir Baltarusijos pasienio
Pasienis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje dirbantiems pasieniečiams antradienį popiet teko nedelsiant kviesti greitąją pagalbą. Sulaikytų užsieniečių bendrabutyje kilusio konflikto metu neteisėtas migrantas Indijos pilietis prakirto galvą savo tautiečiui. Pirminiais duomenimis, tokio elgesio priežastis esą buvo įžeidimas. Greitosios medikai su pasieniečių palyda sužalotąjį išvežė į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose. Čia neteisėtam migrantui suteikta pagalba ir susiūta žaizda. Vakare indas buvo gražintas į URC Pabradėje, praneša VSAT.

Pirmadienį pasieniečiai neįsileido 23 į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusių įeiti migrantų, sekmadienį – 7. Šeštadienį tokių asmenų VSAT nefiksavo. Penktadienį apgręžta 13 užsieniečių, ketvirtadienį – 18, trečiadienį – 6.

Iš viso šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 1433 neteisėtiems migrantams. Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2611. Neįleistųjų į Lenkiją yra 4087 (be antradienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius