-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžti 124 migrantai

Ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 124 migrantus, kurie bandė neteisėtai iš Baltarusijos patekti į Lietuvą. Šiemet tai yra didžiausias tokių neįleistų užsieniečių skaičius. Iki šiol jis buvo 109 – po tiek neteisėtų migrantų VSAT pareigūnai neleido įsibrauti iš Baltarusijos liepos 29 ir 30 dienomis.
Agnė Bilotaitė lankosi Pūškų užkardoje
Agnė Bilotaitė lankosi Pūškų užkardoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Praėjusią parą iš Baltarusijos į Latviją neleistinose vietose bandė patekti 9 užsieniečiai. Lenkijos pareigūnai trečiadienį užkirto kelią iš Baltarusijos įžengti 43 migrantams.

Paskutinį kartą didesnį apgręžtųjų skaičių nei praėjusią parą Lietuvos VSAT fiksavo pernai lapkričio 14 d. Tądien pasieniečiai apgręžė 126 perėjūnus. Lapkričio 12 d. užkirstas kelias iš Baltarusijos į Lietuvą neleistinai patekti 144 migrantams, o lapkričio 9 d. – net 281.

Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, tokių atėjūnų iš Baltarusijos neįleista 12 987 (vidurnakčio iš ketvirtadienio į penktadienį duomenys). Kai kurie iš jų į Lietuvą bandė patekti ne vieną kartą. Nemažą dalį migrantų pasieniečiai atgrasė jiems nespėjus įžengti į Lietuvą.

4881 perėjūnus profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę Lietuvos pasieniečiai apgręžė šiemet, 8106 – pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius