-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 17

VSAT pertvarka artėja prie baigiamosios stadijos

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pertvarka artėja prie pabaigos. Nuo gegužės mėnesio bus reorganizuotos kelios pavaldžios įstaigos, naikinant jų juridinį statusą ir taip atsisakant administracines funkcijas vykdančių darbuotojų paslaugų.
VSAT pratybos
VSAT pratybos / VSAT nuotr.

„Tai yra dalis mūsų pertvarkos, mes kryptingai einame prie vieno juridinio asmens“, – sakė VSAT vadas Renatas Požėla.

Nuo gegužės 1 dienos Užsieniečių registracijos centras, Aviacijos rinktinė ir Specialiųjų užduočių rinktinė neteks juridinio statuso, bus likviduojama Lazdijų rinktinė, o Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinė bus prijungiama prie Ignalinos rinktinės.

Reorganizavus šias įstaigas bus atsisakyta maždaug 60-ies darbuotojų paslaugų, tačiau R.Požėla pabrėžė, kad likviduojamas tik administracinis aparatas, užkardos išliks, pasikeis tik jų pavaldumas.

„Taupome lėšas ten, kur galime taupyti, kad nenukentėtų veikla. Ji ne tik nenukentės, bet ir stiprės“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, įvykdžius šią pertvarkos dalį įstaiga sutaupys apie 1,7 mln. eurų.

„Šių metų ketvirtą ketvirtį jau mes pradėsime jausti pertvarkos finansinį efektą ir bus investuojama į pareigūnų motyvacijos didinimą, tai yra jų algų augimą ir kvalifikacijos kėlimą“, – teigė R.Požėla.

„Šių metų ketvirtą ketvirtį jau mes pradėsime jausti pertvarkos finansinį efektą ir bus investuojama į pareigūnų motyvacijos didinimą, tai yra jų algų augimą ir kvalifikacijos kėlimą“, – teigė R.Požėla.

Reorganizavus penkias minėtas VSAT įstaigas, atskirą juridinį statusą turės dar kelios tarnybai pavaldžios įstaigos. Pasak R.Požėlos, jas reorganizuoti planuojama nuo 2017 metų.

Planuojama reorganizuoti Ignalinos, Vilniaus, Pakrančių apsaugos, Pagėgių ir Varėnos rinktines, jos, kaip ir kitos įstaigos, taps VSAT struktūriniais padaliniais.

„Nuo kitų metų, jeigu visa tai pavyks, visa Valstybės sienos apsaugos tarnyba tampa vienu juridiniu asmeniu su centralizuotumis administravimo funkcijomis“, – sakė R.Požėla.

VSAT pertvarką atidėti ragino prezidentė Dalia Grybauskaitė, kai kurie kiti politikai, motyvuodami, jog didėjant migrantų srautams gali tekti atkurti vidinių sienų kontrolę, o tam prireiks papildomų VSAT pajėgumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius