-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

VST reforma: po valymo pareigūnai gaus naujų ginklų ir bus ruošiami pagal šiuolaikinę taktiką

Po reformos Viešojo saugumo tarnyboje (VST) atsiras daugiau kovinių dalinių, o pareigūnai bus ruošiami pagal šiuolaikinę taktiką. Su Lietuvos kariuomene tariamasi dėl ginkluotės atnaujinimo. Tai portalui 15min.lt sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis. 
VST pareigūnų rikiuotė
VST pareigūnų rikiuotė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Pagrindinis momentas, kad bus didinami koviniai pajėgumai ir mažinami resursai, kurie iki šiol buvo skiriami logistikai“, – 15min.lt pasakojo S.Skvernelis.

Tai reiškia, kad peržiūrimos VST darbuotojų pareigybės.

Ministras sakė, kad neproporcingai didelę personalo dalį užėmė etatai, susiję su logistika. Tokie pareigūnai bus arba atleisti, arba pervesti į kovinius padalinius.

„Tarnyba bus perginkluota modernia ginkluote, atitinkančia NATO standartus. Kalbame apie tai su kariuomene. Jau dabar keičiame šarvines liemenes, šalmus ir kitą ekipuotę. Bet svarbiausia, ką norėčiau pabrėžti, bus keičiama taktika“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Ministras pabrėžė, kad perginklavimas ir taktikos pakeitimai yra būtini, nes VST turi tapti modernia tarnyba.

Reforma vyksta palaipsniui. Kai kurie darbai bus atlikti iki 2016 metų sausio 1 dienos.

Pareigos nesikeis

VST yra Europos žandarmerijos organizacijos partnerė, o dalis pareigūnų dalyvavo tarptautinėse misijose Azijoje ir Afrikoje. Kodėl anksčiau niekas nepastebėjo, kad pasiruošimas yra pasenęs?

„Noriu dar kartą pabrėžti, VST yra daug puikių pareigūnų, išmanančių savo darbą. Ir dauguma yra tokių.

Mūsų tikslas, kad po reformos nebeliktų tų, kurie tik dėvėjo uniformas, bet nieko nedarė. Su kai kuriais jau yra atsisveikinta, o kiti pasitrauks nuo Naujų metų arba turės dirbti“, – aiškino ministras.

Iki to laiko bus atleisti ir tie pareigūnai, kurių ištikimybė Lietuvos valstybei sukėlė abejonių.

Iki sausio pradžios bus atleisti ir tie pareigūnai, kurių ištikimybė Lietuvos valstybei sukėlė abejonių.

„Džiaugiamės, kad nuo sausio 1-osios pradės veikti imuniteto valdyba. Panašių problemų yra ir kitose valstybės institucijose, tačiau jos turi savo imuniteto padalinius ir gali spręsti tokias problemas“, – sakė S.Skvernelis.

Ministras tikino, kad po reformos VST uždaviniai išliks tokie patys: viešosios tvarkos užtikrinimas, riaušių malšinimas, kalinių pervežimas, strateginių objektų apsauga.

„Bus padaryta šiokių tokių pakeitimų, atsisakyta kai kurių objektų apsaugos, bet tai nėra esminiai pokyčiai“, – sakė politikas.

S.Skvernelis pabrėžė, kad VST yra reikalinga tarnyba, todėl apie galimą išformavimą nėra svarstoma.

Naujasis VST vadas Ričardas Pocius interviu naujienų portalui delfi.lt pasakojo, kad užėmęs pareigas jis pamatė sustabarėjusią tarnybą, stagnaciją, korupcijos schemas ir netgi pareigūnų, kurie buvo nusiteikę prorusiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius