-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 25

VTEK aiškinsis situaciją dėl Kauno mero patarėjų, savivaldybės įmonių valdybų narių

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškinsis, ar Kauno mero Visvaldo Matijošaičio visuomeniniai patarėjai, Kauno savivaldybės įmonių valdybų nariai laiku deklaravo interesus.
Tarybos posėdis
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VTEK trečiadienį pradėjo tyrimus dėl Kauno miesto savivaldybės mero 23 esamų ir 4 buvusių visuomeninių patarėjų elgesio: Algio Krupavičiaus, Monikos Petraitės, Ramūno Širvio, Dainiaus Pavalkio, Aidos Radauskaitės, Ingridos Visockienės, Pauliaus Nezabitausko, Sauliaus Kromalco, Jolantos Alekseriūnienės, Konstantino Pesenkos, Gedimino Petrausko, Remigijaus Rimkevičiaus, Gintauto Natkevičiaus, Rimanto Benečio, Virginijos Adomaitienės, Tomo Žebuolio, Antano Etnerio, Donato Bacevičiaus, Gintaro Grigonio, Irenos Segalovičienės, Roberto Rukaičio, Svetlanos Kauzonienės, Sauliaus Aido Laurusevičiaus, Sandros Gražulytės, Vaido Petrulio, Gyčio Urbonavičiaus ir Lauros Varžinskienės.

VTEK taip pat nusprendė pavesti Kauno miesto savivaldybei įvertinti mero patarėjo ryšiams su visuomene Tomo Grigalevičiaus elgesį dėl galbūt netinkamai deklaruojamų privačių interesų. VTEK pirminio patikrinimo duomenys rodo, kad T. Grigalevičius galbūt pavėluotai pateikė privačių interesų deklaraciją, kai savivaldybėje pradėjo eiti patarėjo pareigas, o taip pat galbūt vėlavo patikslinti deklaracijos duomenis, kai įsidarbino „Centriniame knygyne“.

VTEK taip pat aiškinsis dėl trylikos Kauno miesto savivaldybės kontroliuojamų bendrovių valdybų narių elgesio: Ramūno Paškevičiaus, Algimanto Stasio Anužio, Eugenijaus Ušpuro ir Nerijaus Mordo („Kauno energija“), Rosvydo Marcinkevičiaus ir Virginijaus Visocko („Kauno aikštelė“), Gintaro Skobo ir Ernesto Skobo („Stoties turgus“), Gedimino Antano Kunčino ir Vytauto Juodagalvio („Laboratorinių bandymų centras“), Petro Ganiprausko („Kauno autobusai“ ir „Kauno aikštelė“), Ramūno Širvio („Kauno autobusai“ ir „Stoties turgus“) bei Konstantino Pesenkos („Kauno vandenys“ ir „Stoties turgus“).

Dėl devynių valdybos narių elgesio, kurie eina pareigas savivaldybės šimtu procentų kontroliuojamose bendrovėse, VTEK pavedė tyrimus atlikti Kauno miesto savivaldybės administracijai: dėl „Kauno autobusai“ valdybos narių Mindaugo Plūko, Arūno Samochino ir Audriaus Lukoševičiaus; dėl „Kauno vandenų“ ir „Kauno švara“ valdybos nario Mindaugo Šimkaus, dėl „Kauno vandenys“ valdybos narių Antano Etnerio ir Gedimino Ganatausko. Taip pat savivaldybė įpareigota išsiaiškinti dėl „Kauno švara“ valdybos narių Petro Ganiprausko (anksčiau minėtojo „Kauno autobusų“ valdybos nario bendrapavardis), Jolitos Kruopienės ir Vyto Snarskio.

VTEK mėnesį lauks savivaldybės atsakymų apie atliktų tyrimų rezultatus.

Visi tyrimai tyrimai pradėti po Kauno savivaldybės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos kreipimosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius