Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 29

VTEK pirmininkas Romas Valentukevičius turi neatsakytų klausimų vakarienės – medžioklės istorijoje

Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kreipimąsi gavęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius sako turintis neatsakytų klausimų vakarienės ir medžioklės Panevėžio rajone istorijoje.
Jonas Milius, Virginija Baltraitienė ir Virginijus Kantauskas
Jonas Milius, Virginija Baltraitienė ir Virginijus Kantauskas / 15min nuotr.

„Reikia nustatyti, kas ten ką tiksliai organizavo, kaip organizavo, kas mokėjo, kas kvietė tuos verslininkus. Arba, pavyzdžiui, klausimas, kodėl ta sąskaita į ministeriją taip ilgai važiuoja? Aš čia daug norėčiau klausimų užduoti“, – BNS pirmadienį sakė R.Valentukevičius.

Jis teigė, kad jo vadovaujama komisija trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą pagal ministrės kreipimąsi.

„Iš pirmo įspūdžio atrodo, kad iš etikos pusės būtų čia niuansų, bet kad atsakyčiau dabar dėl interesų supainiojimo, tai nedrįsiu nei taip, nei ne pasakyti“, – kalbėjo VTEK pirmininkas.

„Bet aš jus užtikrinu, kad viskas bus tikrai pažiūrėta pagal įstatymus ir priimtas teisingas ir objektyvus sprendimas“, – pridūrė jis.

Žemės ūkio ministrė ir Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius pirmadienį surengė spaudos konferenciją dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės – medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Duklavas su delegacija. Vakarienėje taip pat dalyvavo J.Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

V.Baltraitienė spaudos konferencijoje tikino, kad svečių garbei rengiamos vakarienės yra Europoje įprasta praktika.

VIDEO: Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė nesvarsto galimybės trauktis

Ministrės V.Baltraitienės ir Latvijos ministro J.Duklavo pasakojimai apie šią vakarienę – prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė. Pirmadienį ministrė teigė, jog vakarienę organizavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio ministerija sako negavusi už ją sąskaitų.

Ministrė praėjusią savaitę teigė, jog medžioklę organizavo J.Milius, tačiau vėliau pareiškė jog medžioklę organizavo verslininkas Pranas Dailidė. J.Milius teigė pats paprašęs savo kaimyno P.Dailidės organizuoti svečių medžioklę oficialaus Latvijos ministro vizito metu. P.Dailidė, savo ruožtu, anot J.Miliaus pasikvietė kitą verslininką – „Biovelos“ vadovą V.Kantauską.

VIDEO: Jonas Milius apie savo darbą, medžioklę ir maistą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius