Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31

VTEK pradės tyrimus dėl septyniolikos LNOBT darbuotojų elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimus dėl septyniolikos vadovaujančias pareigas einančių Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) darbuotojų elgesio.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip nurodoma spaudai išplatintame pranešime, bus tiriamas Personalo skyriaus vadovės Lauros Keršytės-Vaškelės, Dekoracijų konstravimo ir montavimo skyriaus vadovo Felikso Staišiūno, Grimo-perukų skyriaus vadovės Ūlos Pakalniškytės, Kostiumų skyriaus vadovės Elenos Bartkienės, Scenos apšvietimo skyriaus vadovo Deivido Podvolskio, Informacinių technologijų ir elektronikos skyriaus vadovo Jurijaus Mackevičiaus, Vyriausiosios buhalterės pavaduotojos Alės Varnienės, Energetikos skyriaus vyr. energetiko Vasilijaus Prokofjevo, Mechanikos skyriaus vyr. mechaniko Gintauto Bagušinsko, Apsaugos skyriaus vadovo Henriko Trabučio, Siuvimo skyriaus vadovės Onos Blažinskienės, Dekoracijų skyriaus vadovo Zigmo Pipcevičiaus, Avalynės skyriaus vadovės Virginijos Gagiškytės, Baleto direktorės Rūtos Butvilienės, Orkestro vadovo Henriko Tarvydo, Choro meno vadovo Česlovo Radžiūno, Choro direktoriaus Petro Paulavičiaus elgesys.

VTEK aiškinsis, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Savo iniciatyva tyrimus VTEK pradėjo atlikusi patikrinimą, kaip šie valstybės biudžetinėje įstaigoje dirbantys ir administravimo įgaliojimus turintys asmenys vykdo privačių interesų deklaravimo pareigą. Taip pat įvertinta aplinkybė, jog VTEK šių metų balandį viešai paskelbus apie pradėtus tyrimus dėl LNOBT generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo ir vienuolikos vadovaujančias pareigas einančių LNOBT darbuotojų elgesio, G.Kėvišas įsakymu patvirtino tvarką, kaip LNOBT bus vykdoma Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo laikymosi kontrolė.

Praėjusią savaitę VTEK pripažino, jog dešimt vadovaujančias pareigas šiuo metu einančių LNOBT darbuotojų pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimą nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. Tyrimo metu buvo nustatyta, jog dauguma iš jų privačių interesų deklaracijas pavėlavo pateikti beveik penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius