2019 02 20

VTEK tirs Kauno mero V.Matijošaičio ir jo sūnaus elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimus dėl Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijošaičio ir tarybos nario Dainiaus Matijošaičio elgesio. Toks sprendimas priimtas išnagrinėjus žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją bei gautą pranešimą.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Buvo nurodyta, kad savivaldybės tarybos šių metų vasario 5 d. posėdyje minėtieji asmenys balsavo dėl Kauno miesto savivaldybės Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio specialiojo plano koregavimo bei Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano sudedamosios dalies – Kauno miesto Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų nustatymo specialiojo plano korektūros patvirtinimo“, – rašoma VTEK pranešime.

VTEK taip pat dėsto, kad žiniasklaidoje taip pat buvo skelbiama informacija, esą vieno iš draustinių buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas yra V.Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš savivaldybės tarybos posėdį užregistravo mažiausiai 15 sklypų. Esą, minėtajame posėdyje taryba nusprendė mažinti ir Kauno Vičiūnų vandenvietę. Teigiama, kad šioje teritorijoje vienas iš V.Matijošaičio sūnų turi nekilnojamojo turto.

Tyrimų pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimams atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius