Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 27

VTEK vertins Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko elgesį. VTEK pranešė, kad Ž.Plytniko elgesį vertins antradienio posėdyje.
Žydrūnas Plytnikas
Žydrūnas Plytnikas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Anot VTEK, buvusio Seimo nario Vidmanto Žeimelio ir Viešųjų pirkimų tarnybos darbuotojos Eglės Sakalauskaitės pranešimuose buvo nurodyta, kad Ž.Plytnikas, nors būdamas privataus pobūdžio ginče su buvusia savo pavaduotoja E.Sakalauskaite, su kuria bylinėjosi dėl atleidimo iš darbo teisėtumo ir privataus kaltinimo tvarka – galimo šmeižto byloje, tuo pačiu metu galbūt sprendė dėl jos tėvo Benjamino Sakalausko vadovaujamos tarnybos – Generalinės miškų urėdijos vykdytų viešųjų pirkimų miškų gaisrų stebėjimo įrangai įsigyti.

VTEK teigia, kad tyrimą dėl Ž.Plytniko komisija buvo pradėjusi dar rugsėjo 12 dieną, tačiau šiam asmeniui neteikiant tyrimui atlikti būtinų dokumentų, jis buvo sustabdytas. Vilniaus apygardos administraciniam teismui Viešųjų pirkimų tarnybą nutartimi įpareigojus pateikti komisijai prašomus dokumentus, tyrimas buvo atnaujintas.

Ž.Plytnikas anksčiau skundė VTEK Seimo Audito komitetui, kad ši ne pagal kompetenciją prašo pateikti visą VPT atliekamo Generalinės miškų urėdijos tyrimo medžiagą.

E.Sakalauskaitė su buvusiu savo vadovu VPT direktoriumi Ž.Plytniku bylinėjasi privataus kaltinimo tvarka.

Anksčiau etikos sargai nutraukė tyrimą dėl pačios E.Sakalauskaitės galimo interesų konflikto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius