Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VU Šiaulių akademijoje atidarytas atnaujintas Pedagogų rengimo centras

Šiauliuose antradienį atidarytas renovuotas Vilniaus universiteto (VU) Šiaulių akademijos Pedagogų rengimo centras.
Šiauliai
Šiauliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto, centras turi gilias pedagogų rengimo tradicijas, o studijų populiarumas jame auga.

„VU Šiaulių akademija yra svarbus pedagogų rengimo centras, per kelerius metus priimtųjų į pedagogiką skaičius čia paaugo daugiau nei 50 proc. Šiauliuose specialiųjų pedagogų rengimas turi gilias tradicijas, o priimtųjų studentų skaičius į šias programas per dvejus metus išaugo daugiau nei trigubai. Stiprindami studijų bazę, stipriname ir plečiame galimybes būsimiems mokytojams“, – sakė G.Jakštas.

Anot jo, mokytojų poreikis auga, valstybė pedagogų rengimą laiko prioritetu, o trūkstamų specializacijų būsimus pedagogus remia ir finansiškai – skiria didesnes kaip 300 eurų tikslines stipendijas visu studijų laikotarpiu.

„VU Šiaulių akademijoje laukiami ir jau dirbantieji specialistai, šiais mokslo metais akademija pradėjo tris nacionalines kvalifikacijos tobulinimo programas – dvi iš jų skirtos įtraukiajam ugdymui“, – teigė ministras.

Jis į atidarymą traukiniu Vilnius–Šiauliai atvyko kartu su VU rektoriumi Rimvydu Petrausku bei susiekimo ministru Mariumi Skuodžiu.

Vu rektoriaus teigimu, galima pasidžiaugti, kad tobulėjantis susisiekimo tinklas užtikrina ne tik intelektualinį, bet ir tarpmiestinį artumo jausmą.

„Šiauliai nusipelnė universiteto miesto vardo ir džiugu, kad kartu galime pasiūlyti kokybišką aukštąjį mokslą regione. Jauni žmonės turi pasirinkimą likti savo mieste, veikti jo labui ir gauti tarptautinio lygio išsilavinimą. Matome ir vertiname, kaip tai svarbu pačiam miestui, jo žmonių identitetui, kultūriniam gyvenimui“, – sakė VU rektorius.

Pasak universiteto, po VU lėšomis atlikto pagrindinio pastato dalies remonto čia studijuojantieji aprūpinti naujausia įranga ir laboratorijomis.

VU Šiaulių akademijos direktorės Renatos Bilbokaitės teigimu, pagal naujausius standartus čia įrengti dėstytojų ir studentų grupių darbo kambariai, poilsio erdvės, būtinos studijų priemonės.

„Turime daug studentų iš įvairių miestų ir rajonų, dalis persikvalifikuoja, todėl studijas nuo šiol labai kokybiškai galėsime organizuoti hibridiniu būdu – įrengta net 12 hibridinių auditorijų“, – sakė akademijos vadovė.

Anot jos, kadangi Pedagogų rengimo centras Šiauliuose žinomas Lietuvoje dėl specialiosios pedagogikos ir logopedijos, čia įrengtos laboratorijos su naujausiomis ir svarbiausiomis studentams tai sričiai reikalingomis priemonėmis.

Atidaryme taip pat dalyvavo susisiekimo ministras M.Skuodis.

VU Šiaulių akademija įsteigta 2021-ųjų sausį, reorganizavus buvusį Šiaulių universitetą. Įstaiga rengia pedagogus ir švietimo pagalbos specialistus visai Lietuvai.

Šiuo metu VU Šiaulių akademija siūlo 10 bakalauro ir 13 magistrantūros pakopos studijų programų Lietuvos ir užsienio studentams, vykdomos ir doktorantūros studijos, tęstinio mokymo, neformalaus visuomenės švietimo programos, papildomosios studijos. Akademijoje veikia ir pirmasis Lietuvoje STEAM centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius