-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

VU studijas pradės 20 studentų iš Kinijos: atvyksta ne iš viruso židinių

Pavasario semestre studijas Vilniaus universitete (VU) pradės 20 studentų iš Kinijos. Būtent šioje šalyje užgimė naujas mirtinas koronavirusas, plintantis ir į kitas šalis. Tačiau VU pagrindo nerimauti nemato – aukštosios mokyklos atstovas spaudai Ervinas Spūdys teigia, kad studentai atkeliauja ne iš viruso židinių, be to, bus imtasi prevencinių priemonių.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Viso Vilniaus universitete pavasario semestre studijuos apie 40 studentų iš įvairių Azijos šalių, tarp jų virš 20 studentų iš Kinijos. Visus atvykstančius studentus informavome apie tai, kad stebėtų savo sveikatos būklę, sektų visas gimtosios šalies ir mūsų valstybinių institucijų rekomendacijas, laikytųsi higienos, o jausdami kokius nors negalavimus, panašius į gripo jau atvykus į Lietuvą, skambintų numeriu 112“, – 15min ketvirtadienį nurodė E.Spūdys.

Jo teigimu, VU kartu su medikais studentams ir darbuotojams parengė prevencines rekomendacijas, viruso klausimais bendradarbiaujama su Užsienio reikalų ministerija, Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centru.

„Šią dieną nerimui pagrindo nematome, nes praktiškai visi studentai atvyksta ne iš viruso židinių. Nepaisant to, kinų studentus konsultuos ir mūsų medikai, paimsiantys atvykstančiųjų mėginius detalesniems tyrimams“, – pabrėžė E.Spūdys.

VU bendradarbiauja ir vykdo studentų mainus su šiomis Kinijos aukštosiomis mokyklomis: Liaoningo universitetu, Pekino užsienio studijų universitetu, Šenzeno universitetu, Jiangxi finansų ir ekonomikos universitetu, Guidžou universitetu ir Jinano universitetu.

Naujausiais duomenimis, užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu – beveik 8 tūkst., virusas nusinešė 170 asmenų gyvybes, pasiekė Europą.

Kinijos ekspertų grupės skaičiavimais, išplitęs virusas pasižymi vidutiniškai 5,2 paros inkubaciniu laikotarpiu, apimančiu laiką nuo užsikrėtimo iki pirmųjų simptomų pasireiškimo, tačiau jis gali būti labai įvairus kiekvienu individualiu atveju. Tiesa, šie vertinimai „nėra tikslūs“.

Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius