Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 08

VVT atsiėmė prašymą teisme stabdyti sostinės vairuotojų streiką, bus tęsiamos derybos

Vilniaus viešasis transportas (VVT) atsiėmė prašymą teisme stabdyti sostinės vairuotojų streiką, profesinei sąjungai užtikrinus pusę paslaugų.
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas
Vilniuje – viešojo transporto vairuotojų streikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prašymas dėl atsiėmimo prašymo dėl streiko sustabdymo teisme gautas ir užregistruotas. Priimta rezoliucija jį nagrinėti rašytinio proceso tvarka, neinformuojant šalių apie posėdį, todėl paskirtas žodinis posėdis byloje 9:30 val. atšauktas“, – BNS ketvirtadienį informavo VVT profesinės sąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius.

VVT vadovas Darius Aleknavičius trečiadienį BNS teigė, kad profesinei sąjungai užtikrinus įsipareigojimus vykdyti bent pusę įprastinių maršrutų, „nebelieka ieškinio esmės“.

Neterminuotą streiką Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojai pradėjo pirmadienį, VVT administracijai ir profesinei sąjungai nesutariant dėl darbo apmokėjimo sistemos. Į sostinės gatves pirmosiomis dienomis neišvažiavo daugiau kaip pusė autobusų.

Iki šiol nepasiekus progreso derybose, streikas tęsis ir ketvirtadienį, tačiau popietę abi pusės ketina vėl sėsti prie derybų stalo.

Iki šiol abi šalys kaltino viena kitą neieškant sutarimo, nors įžvelgė ir teigiamų poslinkių derantis dėl reikalavimų.

Streikas planuotas prieš metus, bet iš pradžių atidėtas dėl teisme vykusių ginčų, vėliau – dėl laikinai pasiekto susitarimo rugsėjo pabaigoje. Jį VVT galiausiai nutraukė nepavykus deryboms su profesine sąjunga.

Darbuotojų atstovai reikalauja atlyginimų sistemą įtraukti į kolektyvinę sutartį, joje įtvirtinti 10 proc. algų augimą ir iš esmės nebloginti 2018-ųju kolektyvine sutartimi pasiektų susitarimų.

Nesutarimų kyla dėl pakoreguotos darbo kokybės priedų tvarkos, taip pat dėl profesinės sąjungos siekio kolektyvinėje sutartyje palikti daugiau svertų jai sprendžiant dėl struktūrinių pertvarkų ir kitų pakeitimų įmonėje.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai – „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veža įprastu grafiku.

Iš viso VVT dirba 1830 darbuotojų, per 1100 iš jų – vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius