Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 07

Vydas Gedvilas netaps ministru, nes už jo bernvakarį sumokėjo „Arvi“ savininkas?

TV3 „Žinios“ teigia, kad Vydui Gedvilui tapti švietimo ir mokslo ministru sutrukdė jo paties bernvakaris. Esą už jį, vykusį užmiestyje, sumokėjo „Arvi“ savininkas Vidmantas Kučinskas. V.Gedvilo švietimo ir mokslo ministru nusprendė neskirti prezidentė Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta informacija net neleidžia svarstyti šios kandidatūros.
Vydas Gedvilas žmona Jolanta
Vydas Gedvilas žmona Jolanta / Lukas Balandis / BNS nuotr.

STT pateiktoje pažymoje esą rašoma, kad už V.Gedvilo bernvakarį sumokėjo bendrovės „Arvi“ savininkas V.Kučinskas, teigia TV3 „Žinios“. „Arvi“ įmonių grupės savininko verslininko V.Kučinsko valdoma bendrovė Investicijų ir inovacijų fondas yra įsigijusi ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą. Vienas iš Darbo partijos tikslų švietimo sistemoje – skatinti privačius universitetus. Partijos atšauktas švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis šio nurodymo nevykdė.

Tačiau pats V.Gedvilas neigia tokią draugo paslaugą, sakydamas, kad už viską mokėjęs pats, nes pats ir kvietęs svečius.

„Arvi“ nuotr./Vidmantas Kučinskas
„Arvi“ nuotr./Vidmantas Kučinskas

„Visada pats moku. Užtenka, esu normaliai uždirbantis žmogus, ne ką tik baigęs studentas, yra ir santaupos, ir t.t.“, – tikino V.Gedvilas, nors ir neslėpė artimai besibičiuliaujantis su V.Kučinsku.

Buvusio Seimo pirmininko, dabartinio pavaduotojo bernvakaris vyko užmiestyje, jame dalyvavo vos 6 žmonės. O už šią šventę esą sumokėjęs „Arvi“ savininkas, dalyvavęs ir slaptose V.Gedvilo vestuvėse.

Pats V.Kučinskas situaciją komentuoti atsisakė: „Tai mano privatūs reikalai, lendate į šeimą ir draugystę.“

Visada pats moku. Užtenka, esu normaliai uždirbantis žmogus, ne ką tik baigęs studentas, yra ir santaupos, ir t.t., – tikino V.Gedvilas.

„Aš artimai ne tik su juo bendrauju. Su Antanu Guoga irgi, tai taip pat didelis verslininkas, jo vestuvėse buvau, jis buvo mano vestuvėse“, – sakė V.Gedvilas.

Ar toliau kandidatuos į šį postą, V.Gedvilą sako dar galvosiąs, kadangi einant švietimo ir mokslo ministro pareigas tektų dirbti tiek su premjeru ir Seimo pirmininke, tiek ir su prezidente.

„Man dabar nėra svarbiausia būsiu ar nebūsiu paskirtas ministru, man svarbiausia paneigti tai, kas buvo išsakyta gerbiamos prezidentės – kad aš netinku, kad yra kažkokios slaptos pažymos, kurių aš nemačiau“, – interviu TV3 „Žinioms“ sakė V.Gedvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius