Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 07 11

Vygaudas Ušackas krašto apsaugos ministru nebus – turi kitų planų

Keli politikai iš skirtingų valdančiųjų partijų patvirtino, kad galimu kandidatu į krašto apsaugos ministrus minimas buvęs ambasadorius, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Vygaudas Ušackas. Tokių gandų girdėjęs pripažįsta ir pats politikas, tačiau tvirtina, kad ministru būti nenori ir negali.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai, kad krašto apsaugos ministru galėtų tapti V.Ušackas, prabilta ketvirtadienį ryte, po to, kai partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis paskelbė, kad pats krašto apsaugos ministru būti nesieks.

Tačiau V.Ušackas, nors ir patvirtino ir pats girdėjęs kalbų, kad jis gali būti teikiamas ministru, sako, kad su juo asmeniškai niekas iki šiol apie tai nekalbėjo.

„Ne, tikrai negaliu patvirtinti, nes, nors aš tokių gandų girdėjau, bet man niekas nesiūlė ir aš sunkiai save įsivaizduoju dabartinėje politinėje konfigūracijoje, kad galėčiau būti šioje Vyriausybėje“, – 15min sakė V.Ušackas.

Jis akcentavo, kad yra opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, todėl toks variantas vargiai įmanomas.

„Teoriškai nebent, jei tai būtų politinių partijų, premjero ir prezidento sutarimas, bet tokio siūlymo nesu gavęs. Toks siūlymas mane ganėtinai nustebintų. Ir iš tikrųjų turiu kitus savo asmeninius ir profesinius planus, apie kuriuos pasakysiu šiek tiek vėliau – rugsėjo mėnesį“, – kalbėjo V.Ušackas.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasiuntė žinią naujajai valdančiajai koalicijai, kad nebūtinai visi „nurašomi“ ministrai turės palikti postus, o tie, kurie juos matuojasi, nebūtinai bus paskirti dirbti į atnaujintą Vyriausybę.

G.Nausėda teigė, kad ypač atsargus bus atsirinkdamas kertinių ministerijų vadovus. Pasak prezidento, dabartinis krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis dirba gerai, yra užsitikrinęs pagarbą tarptautinėje erdvėje, su juo jau bendradarbiaujama dėl NATO reikalų ir naujo kariuomenės vado beieškant.

Pagal liepos 5 dieną Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Socialdemokratų darbo partijos (LSDDP), partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pasirašytą koalicijos sutartį krašto apsaugos ministro ieškoti pavesta politinės korupcijos byloje kaltinamai „Tvarkos ir teisingumo“ partijai.

V.Ušackas prieš metus skelbė dalyvausiantis Lietuvos prezidento rinkimuose, tačiau pralaimėjęs vidinius konservatorių partijos rinkimus iš kovos pasitraukė.

V.Ušacką pastaruoju metu buvo galima pastebėti ne tik Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, bet ir visuomeninio komiteto „Lemiamas šuolis“ renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius