Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 03

Vyriausybė leido Vilniuje atidaryti daugiau mokyklų, savivaldybė galvoja apie 3–4

Vyriausybė trečiadienio posėdyje nusprendė, kad Vilniuje gali atsidaryti daugiau mokyklų, jose vyktų ugdymas mišriu būdu. Eksperimentas tęstųsi iki kovo 31-osios. Šiuo metu taip dirba vienintelė Kunigaikščio Gedimino progimnazija, kur į klases grįžo dauguma pradinukų.
Rugsėjo 1-osios akimirka
Rugsėjo 1-osios akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vyriausybė Vilniaus miesto savivaldybės administracijai leido daugiau mokyklų vykdyti „bandomąjį projektą“, kai ugdymas vykdomas mišriu būdu.

„Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pasirinktose ugdymo įstaigose nuo 2021 m. vasario 22 d. iki 2021 m. kovo 31 d. ugdymas pagal pradinio ugdymo programą vykdomas mišriu būdu, periodiškai jose atliekant pagal pradinio ugdymo programą ugdomų mokinių namų ūkių ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų bandomąjį profilaktinį tyrimą COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) diagnozuoti ir užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos 3 operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas“, – teigiama Vyriausybės nutarime.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje

Iki šiol Vyriausybė buvo leidusi tokį projektą vykdyti vienoje pasirinktoje mokykloje, tai buvo Kunigaikščio Gedimino progimnazija.

Galbūt ir kitose savivaldybėse

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad „pirmieji rezultatai rodo, jog projektas yra sėkmingas“.

„Vilniaus miesto savivaldybė mato prasmę ir galimybę plėsti šį projektą, todėl norėtumėme pasiūlyti leisti Vilniaus miesto savivaldybėje jų nuožiūra pasirinkti dar, kiek jie galėtų ir organizacine prasme aprėptų, ugdymo įstaigų, kad šis projektas plėstųsi“, – sakė A. Dulkys.

Ministrų kabinetas taip pat sutarė, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija organizuos susitikimą su merais, taip prie projekto bus sudarytos sąlygos prisijungti ir kitų savivaldybių mokykloms.

Vilniaus miesto savivaldybė mato prasmę ir galimybę plėsti šį projektą, todėl norėtumėme pasiūlyti leisti Vilniaus miesto savivaldybėje jų nuožiūra pasirinkti dar.

„Esmė, kad savivaldybė galėtų plėsti imtį jau dabar. O dėl plėtros kitose savivaldybėse – švietimo ministrė jau minėjo, kad prijungsime visus entuziastus ir bandysime tuo keliu judėti per visą Lietuvą“, – sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Trys arba keturios mokyklos

Vilniaus mero patarėjas Karolis Vaitkevičius 15min teigė, kad sprendimas tik ką priimtas, todėl savivaldybė dar nėra nutarusi, kurios mokyklos projekte dalyvaus, tačiau galvojama , kad jų bus 3–4.

„Projektas prasidėti galėtų nuo kovo 15 d., nes reikia pasiruošti – ištestuoti mokinius, tėvus ir t.t., aptarti su mokyklos bendruomene, ar ji iš viso nori taip dirbti“, – sakė mero patarėjas.

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos dalies klasių mokiniai grįžo į mokyklą vasario 22 d. – tądien čia pamokos prasidėjo 32-iems klasėms iš 35-ių esančių. Tos pačios savaitės pabaigoje visi jie ir jų namų ūkių nariai, mokyklos kolektyvas buvo testuojami dar kartą, tačiau visi atsakymai buvo neigiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius