Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24 /14:04

Vyriausybė nenori atsisakyti vasaros ir žiemos laiko

Vyriausybės kanceliarijos pavedimu ministerijos atliko vasaros laiko taikymo Lietuvos Respublikos teritorijoje poveikio sveikatos, energetikos, transporto, aplinkos, turizmo ir žemės ūkio sritims analizę bei gyventojų apklausą šiuo klausimu.
Laikrodis
Laikrodis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Apibendrinus tyrimų metu surinkus duomenis, daroma išvada, kad dabartinė vasaros ir žiemos laiko įvedimo sistema nedaro neigiamo poveikio ūkio sektoriams. Kadangi nebuvo nustatyta, kad vasaros laiko taikymas Lietuvoje turėtų neigiamą poveikį žmonių sveikatai, nesiūloma keisti dabar galiojančios vasaros ir žiemos laiko įvedimo sistemos“, – pranešime teigia Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Europos Sąjungos direktyva, numatanti vasaros ir žiemos laiką, galioja neribotai.

Pasak Vyriausybės kanceliarijos vadovo, iniciatyvos atsisakyti vasaros ir žiemos laiko nepalaiko ir kitos Europos Sąjungos šalys.

Vyriausybės kanclerio A.Mačiulio teigimu, skirtingo nei visose ES valstybėse narėse laiko režimo taikymas mūsų šalies teritorijoje sukeltų papildomų nepatogumų energetikos ir susisiekimo srityse dėl atitinkamų sistemų veiklos sinchronizavimo.

BNS primena, kad pernai lapkritį Seimas priėmė nutarimą ir pasiūlė vyriausybei žengti žingsnius pakeičiant Europos Sąjungos direktyvą dėl laiko ir leidžiant Lietuvai nuspręsti pačiai, kokiu laiku gyventi.

Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmąją laiko juostą, likusi šalies dalis – į antrąją laiko juostą.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, keičiamas dukart per metus. Tai daroma vykdant Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl vasaros laiko. Direktyvos galiojimas yra neribotas. EK kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Vasaros laikas kasmet įvedamas paskutinį kovo sekmadienį, pasukant laikrodžio rodykle valanda prie į priekį, o atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius