Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25 /16:24

Vyriausybė pritarė Migracijos departamento naikinimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui naikinti Migracijos departamentą, o jo funkcijas perduoti Policijos departamentui ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT).
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pagal VRM parengtą departamento pertvarkos planą, įstaigą numatoma likviduoti panaikinant 80 pareigybių, dalį jų perskirstant Policijos departamentui ir VSAT. Dalį funkcijų atliks ir pati VRM.

„Procesai, kurie susiję su migracija, turi būti efektyvūs, negali funkcijos dubliuoti viena kitos, turi būti žmogiškieji resursai išnaudoti optimaliai. Galiausiai, turi institucijos būti atsakingos institucijos nuo proceso pradžios iki pabaigos su visiška atsakomybe, procesas turi būti greitas, patogus asmeniui, kad būtų išvengta perteklinių, viena kitų dubliuojančių procedūrų, kurios „išplauna“ tam tikrą atsakomybę, procesą daro neskaidrų ir neefektyvų“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė ministras Saulius Skvernelis.

Jis pripažino, kad du dešimtmečius nespręstos problemos lėmė ir pastaruoju metu minimus skandalus, kai Vilniaus policijos migracijos pareigūnai buvo išdavę leidimą laikinai gyventi Lietuvoje Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetui Achmedui Jevlojevui.

„YouTube“ nuotr./A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.
„YouTube“ nuotr./A.Jevlojevas siejamas su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.

„Lygiai tas pats yra VSAT, ir Policijoje, ir Migracijos departamente – tai yra išdava tos netvarkos, kuri egzistavo visame šitame procese“, – sakė S.Skvernelis.

Atsakydamas į viešai išsakomus priekaištus, esą pertvarka nederinta su Migracijos departamento specialistais, jis sakė, kad „sprendimai priimti su Vidaus reikalų ministerijos, kuri įgyvendina migracijos politiką, specialistais“.

Įvykdžius pertvarką, policija bus atsakinga už imigracijos politikos įgyvendinimą ir Lietuvos Respublikos pilietybės procedūrų vykdymą

Įvykdžius pertvarką, policija bus atsakinga už imigracijos politikos įgyvendinimą ir Lietuvos Respublikos pilietybės procedūrų vykdymą: asmens dokumentų išdavimą Lietuvos piliečiams, sprendimų dėl dokumentų išdavimo užsieniečiams priėmimą ir dokumentų išdavimą, taip pat vykdys funkcijas, susijusias su nacionalinių vizų išdavimu, Lietuvos Respublikos pilietybės procedūrų užbaigimu, bei tvarkys užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, sąrašą. Tam policijai reikėtų 30 papildomų pareigybių.

VSAT bus atsakinga už prieglobsčio procedūrų vykdymą, užsieniečių grąžinimą ir išsiuntimą bei vykdys centrinės institucijos, atsakingos už konsultacijas dėl vizų, funkcijas. Tam tarnybai reikėtų 13 papildomų pareigybių.

Sprendimams dar turės pritarti Seimas.

Pertvarką planuojama įgyvendinti iki 2016 metų pradžios. Vyriausybė buvo parengusi Migracijos departamento pertvarkos planą 2011-aisiais, tuomet sprendimas nepriimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius