Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21 /11:56

Vyriausybė spręs dėl karantino geltonosios ir raudonosios zonų savivaldybėse

Vyriausybė trečiadienyje posėdyje spręs dėl karantino geltonojoje ir raudonojoje zonose esančiose savivaldybėse, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
COVID-19 patikros punktas Vilniuje
COVID-19 patikros punktas Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Raudonojoje zonoje mažoms savivaldybėms būtų siūlomas karantinas, o geltonojoje esančioms didžiosioms savivaldybėms būtų siūlomas karantinas“, – prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras Vyriausybei siūlo skirstyti savivaldybes pagal koronaviruso paplitimą į žaliąją, geltonąją ir raudonąją zonas. Toks skirstymas įsigaliotų nuo pirmadienio.

„Greičiausiai, kad nuo pirmadienio ir karantinas įsigaliotų, bet jis nebūtų automatinis. Tiesiog Vyriausybė šiandien apsispręstų pagal šios dienos rodiklius“, – kalbėjo jis.

Anksčiau A.Veryga teigė, kad suskirsčius savivaldybes į zonas, žaliajai nebūtų taikomi jokie ribojimai, geltonojoje esančioms savivaldybėms būtų teikiamos individualios rekomendacijos. Raudonojoje zonoje būtų rekomenduojama riboti renginius, organizuoti nuotolinį darbą ir ugdymą, peržiūrėti sveikatos priežiūros paslaugas, riboti žmonių srautus prekybos vietose, įvesti reikalavimą visur dėvėti kaukes, taip pat apsispręsti dėl lokalaus karantino skelbimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius