-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 03

Vyriausybėje įrengtos erdvės darbuotojų vaikams – pustuštės

Premjerui pareiškus, kad vaikų krykštavimo negirdėti prezidentūros koridoriuose, to negalima pasakyti apie vyriausybę ar ministerijas. Čia įrengti kambariai vaikams, kuriuose mažuosius gali palikti ir valdininkai, ir ministrai. Kaip skaičiuoja kancleriai, įrengti kambarius nebuvo nei sudėtinga, nei brangu, o nauda aiškiai matoma. Tiesa, kambariai dažniausiai būna tušti, o vaikų balsai juose suskamba nebent per atostogas arba vasarą.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje atidarytas vaikų kambarys
Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje atidarytas vaikų kambarys / SADM nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje įrengtas specialus kambarys ministerijos darbuotojų atžaloms.

Kambaryje vaikai nebūna nepaliekami be priežiūros – būna bent vienas suaugusysis ir darbuojasi prie jam skirto stalo. Esą iniciatyva įrengti vaikų kambarį kilo todėl, kad ministerijoje dirba jaunų tėvų.

„Vasara, iš tiesų, tas pageidavimas buvo. Vaikučiai kartu su tėveliais ateidavo čia. Tėveliai dirbdavo, kartu prižiūrėdavo vaikus kambaryje. Bet tai buvo vasaros atostogų metu. Dabar apsilankymo tame kambaryje ir to kambario poreikis atsiranda būtent mokinių atostogų metu“, – sako vyriausiasis patarėjas šeimos klausimais Steponas Kulbauskas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ne vienintelė turi vaikų kambarį.

Surasti vaikų kambarį galima ir Teisingumo ministerijoje. Tiesa, čia jis kuklesnis. Vaikai, pasak ministerijos kanclerės, mėgsta sėdmaišius ir stalo žaidimus. Tad ir investicijos į tokią erdvę buvo nedidelės – keli šimtai eurų.

Vaikų kambaryje turėtų būti auklė, edukacinių priemonių, užtikrintos visos higienos normos. Tačiau, kaip sako ministerijos kanclerė, auklės nėra, nes vaikus prižiūri patys tėvai.

Pasak kanclerio, vyriausybė pasirūpino, kad vaikai galėtų ir ramiai paruošti namų darbus, ir turėtų galimybę smagiai laiką praleisti.

„Įstaiga išlošia visokeriopai – tėveliai ramūs, kolektyvas kartu. Tai yra viena iš motyvavimo priemonių, ir pakankamai stiprių“, – LRT TELEVIZIJAI sako vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Vaikų kambariai netrukus turėtų atsirasti ir dar keliose ministerijose bei joms priklausančiose įstaigose. Vaikus į darbą dažniau atsivesti galės Žemės ūkio, Susisiekimo, Užsienio reikalų ministerijų darbuotojai. Įrengimo darbai jau esą vyksta ir Vidaus reikalų ministerijoje. Platesnė informacija – LRT reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius