Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Vyriausybės atstovas teismui apskundė priėmimo į darželius Kaune tvarką

Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse Andrius Cechanavičius antradienį kreipėsi į teismą dėl Kauno tarybos sprendimo, kuriuo ne kauniečių vaikams pabranginti vaikų darželiai.
Vaikų darželyje
Vaikų darželyje / Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Vaikų darželis

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų prašoma ištirti, ar Kauno miesto tarybos patvirtinta tvarka neprieštarauja teisės normoms. Ji būtų pripažintas prieštaravimas, prašoma panaikinti tvarkos punktus, kurie lengvatas už vaikų ugdymą sieja su gyvenamąja vieta.

Į teismą Vyriausybės atstovas kreipiasi po to, kai Kauno miesto taryba prieš savaitę atmetė jo siūlymą keisti apmokėjimo už vaikų darželius tvarką.

Jis yra sakęs, kad priimant šį sprendimą, nepakankamai buvo atsižvelgta į įvairių pažeidžiamų visuomenės grupių interesus.

„Visi sprendimai turėtų būti priimami vaiko naudai. Ne biudžeto, miesto ar rajono naudai“, – pabrėžė Vyriausybės atstovas.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vaikų darželyje
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Vaikų darželyje

Kauno miesto savivaldybės taryba pernai spalio 15 dieną nusprendė, kad iki šiol 58 centus siekęs dienos mokestis už darželį nuo sausio keliamas iki 9,2 euro. Miestiečių vaikams šis mokestis bus kompensuojamas, todėl jie ir toliau mokės 58 centus, tačiau tiems tėvams, kurių gyvenamoji vieta mieste nedeklaruota, reikės mokėti visą kainą.

Miestas tiems vaikams, kurių tik vienas iš tėvų deklaruotas mieste, numatė kompensuoti pusę pilnos kainos.

Savivaldybės duomenimis, po šio sprendimo daugiau tėvų deklaravo savo gyvenamąją vietą Kaune: per paskutinius tris mėnesius Kauno darželius lankančių vaikų, kurių abu tėvai yra registruoti mieste, padaugėjo beveik 1,4 tūkst.

Kauno rajono savivaldybė yra patvirtinusi tvarką, pagal kurią savo gyventojams, lankantiems darželius mieste, išaugusią kainą kompensuos. Tam iš rajono biudžeto šiemet numatyta skirti 864 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius