-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 21

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai PAGD pristatys civilinės saugos būklę

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai apžvelgs 2021-ųjų civilinės saugos sistemos būklę.
Kolektyvinės apsaugos statiniai
Kolektyvinės apsaugos statiniai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS informavo Vidaus reikalų ministerija, civilinės saugos sistemos būklę bent kartą metuose komisija privalo aptarti vadovaujantis Civilinės saugos įstatymo nuostatomis.

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija ne rečiau kaip kartą per metus taip pat turi įvertinti valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų pasirengimą reaguoti į ekstremaliąsias situacijas, imtis priemonių jam gerinti.

Civilinės saugos sistemai pernai teko net keli iššūkiai: tęsėsi valstybės lygio ekstremalioji situacija dėl COVID-19, nuo pernai liepos dėl masinio migrantų antplūdžio iš Baltarusijos paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija.

Tęsiantis migracijos krizei pernai lapkritį pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje šalies pasienyje paskelbta nepaprastoji padėtis, ji galiojo iki sausio vidurio. Šių metų vasario 24-ąją šis specialus režimas vėl grąžintas dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje ir buvo taikomas visoje šalyje, nuo rugsėjo vidurio – tik pasienyje.

Vertinant grėsmes, ministerija šiemet įpareigojo savivaldybes įrengti priedangas gyventojams ar pritaikyti tam turimas patalpas, rugpjūčio pradžioje tokių priedangų buvo apie 1,8 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius