Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 02

Vyskupai: „Daroma viskas, kad laimės nebeliktų“

Šeštadienį šimtai žmonių Klaipėdoje susirinko į konferenciją „Laimė šeimoje. Dovana ar užduotis?“. Lietuvos šeimos centro organizuojamoje konferencijoje didžiausias dėmesys skirtas šiandien aktualiai problemai: nesutarimams šeimose.
Klaipėdoje šeštadienį surengta konferencija apie laimę šeimose.
Klaipėdoje šeštadienį surengta konferencija apie laimę šeimose. / A.Kripaitės nuotr.

„Mano kartos žmonės nesvarstė tokios minties, ką daryti, kad šeima būtų dovana. Dabar, atrodo, daroma viskas, kad laimės nebebūtų“, – apgailestavo į konferenciją atvykęs archivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Teigiama, kad Lietuvoje išsiskiria kone kas antra susituokusi šeima. Daugybė porų gyvena kartu be santuokos sakramento. Tai, anot S.Tamkevičiaus liudija, jog nėra pagrindinio elemento – meilės.

Žiniasklaidoje, švietimo sistemoje, archivyskupo žodžiais,  vyrauja požiūris, kad žmogus turi formuotis kaip asmenybė, tačiau šitaip jis tampa didžiuliu egoistu, nemokančiu dalintis, tik imti.

Pasak Lietuvos šeimos centro direktorės Dalios Lukėnienės, dar nebuvo diskutuota apie tai, kas yra laimė šeimose. „Konferencijos rengiamos jau devynerius metus, bet tik šiemet prabilsime apie laimę, kaip ją ugdyti, kaip puoselėti“, – teigė ji.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius