Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

Vytautas Juozapaitis VTEK skundžia kultūros ministrą ir viceministrą

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vytautas Juozapaitis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl kultūros viceministro Dariaus Mažinto ir ministro Šarūno Biručio.
Profesorius Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis

Jis VTEK prašo ištirti kultūros viceministro Dariaus Mažinto veiklos atitikimo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui.

„Taip pat kreipiuosi į VTEK prašydamas įvertinti ir kultūros ministro Š.Biručio, žinojusio apie galimai neskaidrius vykstančius procesus ir turėjusio išsamią informaciją apie viceministro Dariaus Mažinto galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą, atsisakymą pradėti tarnybinį patikrinimą pagal Valstybės tarnybos įstatyme numatytas teisines normas“, – teigia V.Juozapaitis.

Priminsime, kad dienraštis „Lietuvos žinios“ pranešė, kad kultūros viceministro D.Mažinto pagal kompetenciją kuruojama Lietuvos kultūros taryba prie Kultūros ministerijos šiemet skyrė 40 tūkst. litų politiko įkurtos viešosios įstaigos „Culture live“ projektams.

D.Mažintas šią įstaigą paliko prieš tapdamas viceministru, o 2013-ųjų lapkričio 25 dieną iš jos pasitraukė ir viceministro žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius