2019 05 26

Vytautas Landsbergis: pirmadienį prasidės prezidento rinkimų „trečiasis turas“

Rinkimai nesibaigs šiąnakt, nes pirmadienį prasidės „trečiasis turas“, kai išrinktas prezidentas pristatys savo komandą ir rinkėjai sužinos, kokie žmonės dirbs su naujuoju šalies vadovu. Tai sekmadienio vakarą sakė pirmasis šalies vadovas, profesorius Vytautas Landsbergis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man smagu matyti tokį susidomėjimą žmonių“, – LRT tiesioginiame eteryje sakė V.Landsbergis, kreipdamasis į Simono Daukanto aikštėje susirinkusius žmones. Sekmadienio vakarą ten vilniečiai laukia prezidento rinkimų rezultatų.

Jis sakė, kad penktadienio vakarą vykę LRT debatai jam sukūrė džiugią nuotaiką, atmosfera priminė Sąjūdžio laikus. Tai profesorius pavadino „nauja kokybe“.

Paklaustas, ar sutinka su užsienio apžvalgininkais, kad šie prezidento rinkimai yra Lietuvos pergalė prieš populizmą, profesorius V.Landsbergis sakė sutinkąs su tokia pozicija.

„Tai labai geras ženklas Lietuvos valstybei, – sakė pirmasis valstybės vadovas. – Mes visi jau turime pergalės himną, visi einame gera kryptimi.“

Profesorius V.Landsbergis pabrėžė, kad kiekvienas pilietis turėtų paremti išrinktą prezidentą, nepaisant už ką balsavo per rinkimus.

„Aš tikiuosi, kad mes sugebėsime paremti tą, kuris gavo daugiausiai balsų, ir prisidėti savo geru darbu“, – sakė V.Landsbergis.

Profesorius pabrėžė, kad rinkimai nesibaigs paskelbus nugalėtoją. Jis teigė, kad pirmadienio prasidės „trečiasis turas“, per kurį naujasis prezidentas visuomenei pristatys savo komandą.

„Nepamirškime, kad rinkimai dar vyksta. Trečias ratas prasidės rytoj, kai pradės aiškėti, kas yra tie žmonės aplink vieną ar kitą išrinktą prezidentą. Tada rinkėjai galės vertinti“, – sakė V.Landsbergis.

Paklaustas, kaip vertina rinkimų aktyvumą, jis sakė: „Pirmiausiai skaičius rinkėjų aktyvumo nėra labai prastas, bet galėtų geresnis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius