-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 17

Z.Jedinskio atsakas dėl I.Rozovos ryšių tyrimo: siūlo apkaltą V.Bakui ir L.Kasčiūnui

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas, Seimo narys Zbignevas Jedinskis sureagavo į Seimo ketinimus tirti jo frakcijos kolegės Irinos Rozovos ryšius su Rusijos diplomatais. Pasak jo, apkaltų galbūt nusipelnė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai Vytautas Bakas ir Laurynas Kasčiūnas. Parlamentaras pripažįsta, kad tai teigdamas remiasi nepatikrinta informacija, tačiau vis tiek kelia abejones parlamentarų veikla.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) nori atlikti tyrimą dėl I.Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais ir informacija apie tai disponavusių politikų veiksmų. Antradienį žengtas pirmas žingsnis komitetui suteikiant galimybę imtis tyrimo.

Tačiau Z.Jedinskis kalbėjo ne apie tai. Jis grįžo prie savo siūlymo išslaptinti visus buvusius KGB bendradarbius, nepaisant to, ar jie yra prisipažinę Lietuvai, ar ne.

Be to, jis, remdamasis nepatikimais duomenimis, skelbiamais Rolando Paulausko, pareiškė esą Seimas galbūt turėtų pradėti apkaltas V.Bakui ir L.Kasčiūnui.

Savo siūlymą Z.Jedinskis argumentuoja nevienareikšmiškai vertinamo Rolando Paulausko vaizdo įrašu, kuriame pastarasis kalba esą „Anonymous“ paskelbta informacija apie Didžiosios Britanijos specialiųjų tarnybų klasterius Europoje. Tokią informaciją dar pernai skelbė tik Kremliui artimi žiniasklaidos kanalai.

Esą Lietuvoje su šiais klasteriais galėtų būti susiję V.Bakas ir L.Kasčiūnas.

„Jei tai yra informacija feikas, tai prašom aiškintis, jei ne – tai reikia kelti klausimą dėl apkaltos šitiems veikėjams“, – aiškino jis.

Tiesa, Z.Jedinskis pats pripažino, kad pats apkaltos organizavimu neužsiims – esą tai „tik informacija“.

V.Bakas tokius kolegos pareiškimus spaudos konferencijoje Lietuvos Seime vadino kliedesiais ir palinkėjo Z.Jedinskiui grįžti iš mėnulio.

„Tai, ką teigia ponas Z.Jedinski yra visiški kliedesiai. (...) Jei sputnikas, kuris ir sukurtas tam, kad būtų ardoma, kurstoma nepasitikėti ir dezinformuoti žmones, tai toks ir atsakymas, yra Z.Jadinskio šaltinis, tai ką čia bekomentuoti. Gal žmogus iš mėnulio iškritęs arba sąmoningai tai daro, nes artėja rinkimai“, – kalbėjo V.Bakas.

L.Kasčiūnas ironizuodamas tikino, kad jam Z.Jedinskio ir Rusų aljanso pirmininkės Tamaros Lochankinos būti įvardijamam priešu yra garbė.

Kaip skelbta, Valstybės saugumo departamentas (VSD) 2018 m. sausį yra rekomendavęs nesuteikti Z.Jedinskio frakcijos kolegei I.Rozovai leidimo dirbti su slapta informacija.

VSD duomenimis, I.Rozova nėra patikimas asmuo, nes su Rusijos diplomatais tarėsi dėl finansinės paramos politikės atstovaujamai partijai „Rusų aljansas“ ir politinės darbotvarkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius