Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 11

Ž.Pinskuvienė branginasi: sugrįžtančios į partiją laukiančiam G.Kirkilui neskambina

Narystę Lietuvos socialdemokratų darbo partijoje (LSDDP) sustabdžiusi ir savivaldos rinkimuose Širvintų rajone su visuomeniniu rinkimų komitetu dalyvavusi Živilė Pinskuvienė sako jau apsisprendusi dėl savo politinės ateities. Jokių žinių dėl to kol kas neturintis socialdarbiečių lyderis Gediminas Kirkilas vis dar viliasi, kad galutinai partinio bilieto ji neatsisakys.
Gediminas Kirkilas ir Živilė Pinskuvienė
Gediminas Kirkilas ir Živilė Pinskuvienė / 15min nuotr.

2018 metų pradžioje tapusi nuo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atskilusių politikų suburtos LSDDP pirmininko pavaduotoja Ž.Pinskuvienė po mažiau nei pusmečio sustabdė savo narystę partijoje.

Savivaldos rinkimuose Ž.Pinskuvienė ir jos bendražygiai dalyvavo susibūrę į visuomeninį rinkimų komitetą „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Širvintų rajono savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Širvintų rajono savivaldybė

LSDDP pirmininkas G.Kirkilas aiškino suprantantis tokį bendražygių sprendimą. Ž.Pinskuvienės ir jos komandos sėkmę rinkimuose Širvintų rajone jis vadino visos partijos sėkme bei kalbėjo apie tai, kad širvintiškiai sugrįš į LSDDP glėbį. Tačiau ar taip atsitiks, G.Kirkilas iki šiol nežino.

Nutarė ir nesiblaško

Pirmajame ture Širvintų rajono mere išrinkta Ž.Pinskuvienė apie savo politinę ateitį nedaugžodžiauja. 15min su ja telefonu bandė susisiekti kelias dienas. Trečiadienį atsiliepusi politikė teigė negalinti kalbėti, nes „posėdis, žmonių pilna“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė

Paprašyta trumpai atsakyti, ar ketina grįžti į LSDDP gretas, Ž.Pinskuvienė buvo lakoniška. „Aš jau seniai priėmusi sprendimus ir nesimėtau“, – sakė ji.

Aš jau seniai priėmusi sprendimus ir nesimėtau.

Ar tai reiškia, kad pas socialdarbiečius ji nebegrįš, Ž.Pinskuvienės perklausti nepavyko – ji padėjo telefono ragelį.

Nuostolis partijai

G.Kirkilas sakė, kad kol kas jam nepavyko susisiekti su Ž.Pinskuviene ir sužinoti, ar ji ketina atnaujinti narystę partijoje. „Žmogus pats nuspręs, ką aš čia dabar turiu... Taigi laisva valia“, – kalbėjo jis.

G.Kirkilas mano, kad apie savo sprendimą Ž.Pinskuvienė LSDDP vadovybei praneš artimiausiu metu. Partijos pirmininkas tikisi, kad ji sugrįš. Tačiau pripažino, kad prieš savivaldos rinkimus apie tai su Ž.Pinskuviene kalbos nebuvo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas

Klausiamas, ar nesibaimina, kad LSDDP nukraujuos, G.Kirkilas tikino, kad partija tik plečiasi. Teisingumo ministerijos duomenimis, per metus partija padidėjo 416 narių. Vis dėlto jis sutiko, kad Ž.Pinskuvienės netektis būtų nuostolis partijai.

„Būtų, aišku, kad būtų. Kiekvieno žmogaus netektis yra nuostolis“, – teigė socialdarbietis.

Jautėsi užtikrintas

Ž.Pinskuvienė narystę partijoje sustabdė liepos mėnesį. Artėjant savivaldybių tarybų rinkimams, lapkričio viduryje, Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) buvo užregistruotas visuomeninis rinkimų komitetas „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Širvintų rajono savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Širvintų rajono savivaldybė

Rinkimų naktį G.Kirkilas aiškino, kad Ž.Pinskuvienė pasitiki LSDDP, bet „kiekvienas miestas ir rajonas turi savo strategiją“.

„Širvintiškiai mūsų bičiuliai galvoja, kad einant su komitetu, plius su sąrašu, turėsime daugiau narių savivaldybės taryboje“, – tąsyk aiškino jis, sakydamas, kad po rinkimų Ž.Pinskuvienė grįš į LSDDP gretas.

Širvintiškiai mūsų bičiuliai galvoja, kad einant su komitetu, plius su sąrašu, turėsime daugiau narių savivaldybės taryboje

Minėta balsų pirkimo skandaluose

Širvintų rajono mere antrai kadencijai Ž.Pinskuvienė buvo išrinkta pirmajame rinkimų ture. Jos suburtas visuomeninis rinkimų komitetas laimėjo 15 iš 21 savivaldybės tarybos nario mandato.

Rinkimuose su LSDDP sąrašu dalyvavę politikai į Širvintų rajono savivaldybės tarybą nepateko.

2015 metų savivaldos rinkimuose Ž.Pinskuvienė dalyvavo su Darbo partija. Prieš ketverius metus vykusių pirmųjų tiesioginių merų rinkimų Širvintose antrojo turo rezultatai buvo panaikinti.

VRK tąsyk konstatavo šiurkščius rinkimų pažeidimus. Vėliau teismas du širvintiškius nuteisė už balsų pirkimo organizavimą Ž.Pinskuvienės naudai. Ji tikino rinkėjų papirkinėjimo tikrai neorganizavusi.

Politikė laimėjo pakartotinai surengtus Širvintų rajono mero rinkimus.

Rinkėjų balsų pirkimo skandale Ž.Pinskuvienės, jos sutuoktinio Jono Pinskaus ir kelių kitų tuomečių „darbiečių“ pavardės minėtos ir per 2012 metų Seimo rinkimus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Pinskus ir Živilė Pinskuvienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jonas Pinskus ir Živilė Pinskuvienė

Tąkart Seimas po rinkimų pažeidimus įvertinusio Konstitucinio Teismo sprendimo išbraukė juos iš rinkimų sąrašo. Trys „darbiečių“ kandidatai, tarp kurių – Ž.Pinskuvienė ir J.Pinskus, neteko galimybės tapti parlamentarais. Baudžiamojoje byloje jie buvo liudytojai.

Iš Darbo partijos Ž.Pinskuvienė pasitraukė 2017 metais ir įkūrė visuomeninį judėjimą „Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius