2016 12 11 /20:18

Ž.Pinskuvienei tapus Darbo partijos pirmininke, V.Mazuronis stabdo narystę, partiją palieka V.Gapšys

Po to, kai sekmadienį Darbo partijos pirmininke Kėdainiuose išrinkta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė, laikinai partijai vadovavęs Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys Valdas Skarbalius ir žemės ūkio viceministras „darbietis“ Saulius Jakimavičius traukiasi iš partijos. Buvęs partijos pirmininkas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis iš partijos dar neišeina, bet stabdo narystę joje.
Vytautas Gapšys ir Živilė Pinskuvienė
Vytautas Gapšys ir Živilė Pinskuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nesakau sudie, sakau – iki pasimatymo, bet nuo šiandien man su Darbo partija ne pakeliui“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė S.Jakimavičius.

Apie pasitraukimą iš partijos socialiniame tinkle pranešė ir laikinai partijai vadovavęs Vytautas Gapšys.

„Ačiū visiems, kurie daugelį metų mane palaikė, bet po partijos pirmininko rinkimų neturiu kito pasirinkimo ir turiu palikti partiją. Negaliu leisti, kad Živilė Pinskuvienė manimi prisidengtų savo politiniuose keliuose. Linkiu visiems sėkmės ir politinių aukštumų ateityje“, – rašė V.Gapšys.

V.Mazuronis: „Nesutampa vidinės bangos“

Dvejus metus Darbo partijai vadovavęs ir tik po nesėkmingų Seimo rinkimų atsistatydinęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis 15min patvirtino ketinantis stabdyti narystę Darbo partijoje, mat, kaip jis sako, su Ž.Pinskuviene jam nepakeliui.

„Aš iš tikrųjų manau sustabdyti savo narystę partijoje. Manau, kad vidinės bangos mano ir naujai išrinktos pirmininkės vargu, ar sutampa“, – sekmadienio vakarą 15min sakė V.Mazuronis.

Pasak jo, didelio skirtumo tarp išėjimo iš partijos ir narystės stabdymo nėra.

„Koks skirtumas, ar stabdai, ar išeini? Aš gal lietuvių kalbos gerai nežinau, bet skirtumo didelio nematau, nes ir išėjęs gali sugrįžti, ir sustabdęs. Stabdau – tai reiškia, kad pareiškiu, jog nesieju savęs su ta partija“, – teigė politikas.

V.Mazuronis neslepia, kad narystę stabdyti nutarė dėl naujos partijos pirmininkės.

„Jeigu nematai galimybės dirbti komandoje arba ta komanda, kurią pasirenka rinkimuose partija, tau kelia labai rimtų abejonių, o man ji tokių abejonių kelia, tai tenka daryti sprendimus“, – sakė jis.

P.Čimbaras skundžiasi buvęs išvytas iš suvažiavimo

Darbo partijos pirmininke sekmadienį Kėdainiuose išrinkta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Dėl šio posto politikė varžėsi su Ukmergės rajono meru Rolandu Janicku.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Abu Darbo partijos atstovai Seime sako neketinantys trauktis iš partijos. V.Bukauskas sako, kad naują pirmininkę pasveikino plojimais, kaip ir turėjo būti demokratiniu keliu išsirinkus naują vadovą.

P.Čimbaro teigimu, besitraukiantys rodo tik savo silpnybę.

Tačiau vienas iš dviejų Darbo partijos atstovų, patekusių į šios kadencijos Seimą, pripažįsta, kad pats suvažiavime pirmininko rinkti net negalėjo, nes buvo išvarytas iš suvažiavimo.

„Mus išvijo. Visą Molėtų skyrių. Nežinau nieko, bet mus išvijo. Pasirodo, kažką ne taip padarėm. Atvažiavom į suvažiavimą ir, kur registracija buvo, sako: „jūs nepageidaujami“. Bandžiau aiškintis, bet kažkoks keistas yra partijos Statutas. Mus išvijo“, – piktinosi su kitais septyniais Darbo partijos Molėtų skyriaus nariais iš suvažiavimo buvęs išprašytas P.Čimbaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius