-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 03

Žadėjo praeitą rudenį, bet atidaro tik dabar: Pilaitėje pagaliau veiks dengtas futbolo maniežas

Baltas kupolas po dalies pilaitiškių langais švietė jau nuo pernai spalio. Stadionas buvo renovuotas, kupolas įrengtas ir pripūstas, tačiau po juo niekas negalėjo žaisti. Taip praėjo ruduo, žiema, pavasaris, baigėsi mokslo metai, o Vilniaus Pilaitės gimnazijos moksleiviai bei kiti futbolą žaidžiantys vaikai ar suaugusieji čia taip ir neįžengė. Atidarymas numatytas tik dabar.
Pripučiamas stadionas Pilaitėje
Pripučiamas stadionas Pilaitėje / Sauliaus Žiūros nuotr.

Terminai atidėti kelis kartus

Vilniuje šiuo metu yra du tokie dengti futbolo maniežai – vienas šalia „Ryto“ progimnazijos Karoliniškėse, veikiantis jau seniai, ir antrasis Pilaitėje.

Apie tai, kad viskas jau padaryta ir kupolas pripūstas, sostinės savivaldybė planavo paskelbti dar pernai spalio 21 dieną, tačiau nuvažiavus į Pilaitę paaiškėjo, kad to reikės dar palaukti. Tiesa, laukti neprailgo – jau kitą dieną po planuotosios baltas kupolas nušvietė Pilaitę.

Tačiau tai dar nebuvo šio naujo futbolo objekto gyvavimo pagal paskirtį pradžia. Nebuvo ir vasarį, nors žadėta, taip pat – balandį. Kaip tada aiškino Vilniaus savivaldybė, buvo baigiami įrengti moduliniai tualetai ir persirengimo kabinų pastatas.

„Jau šį antradienį“

Tada paskelbtas karantinas apribojo galimybes sportuoti uždarose erdvėse, taip duodamas dar laiko Vilniaus savivaldybei. Tad vasarai persiritus į antrąją pusę dengtas futbolo maniežas pagaliau atidaromas.

„Jau šį antradienį savo aikštyną atvers visiškai paruoštas Pilaitės futbolo maniežas. Rugpjūtį pasitinkame su džiugia naujiena, jog sostinės sportininkams atsirado nauja vieta žaisti futbolą ir kitas lauko sporto šakas, užsiimti lengvąja atletika. Svarbiausia, jog tai daryti bus galima ir žiemą, nebijant sušalti! Pilaitės gimnazijai priklausantis futbolo aikštynas su pripučiamu kupolu taps prieinamas nuo antradienio“, – taip džiugiai pristatomas būsimasis atidarymo įvykis.

Sauliaus Žiūros nuotr./Pripučiamas stadionas Pilaitėje
Sauliaus Žiūros nuotr./Pripučiamas stadionas Pilaitėje

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad atidaryti be kupolo stadioną buvo galima dar pernai spalį – esą viskas buvo padaryta pačiame stadione, tačiau norėta darbus tinkamai užbaigti ir įrengti patį kupolą. Vėliau imtasi ir papildomų darbų, nenumatytų iš anksto: persirengimo kabinų ir tualetų pastato.

Be kupolo galėjo atidaryti rudenį

„Tie darbai buvo pabaigti iš tikrųjų praeitą rudenį. Papildomai buvo padaryta, ko nebuvo iš pradžių suprojektuota, tai yra rūbinių ir dušinių patalpa. Visa kita užėmė laiko sutvarkyti dokumentus. Mes galėjome šitą stadioną atidaryti, jeigu būtume išleidę kupolą. Aikštynas buvo priduotas jau anksčiau, galėjome po atviru dangumi jį eksploatuoti, bet priėmėme sprendimą, kad geriau pabaigti ir sutvarkyti visą popierizmą to kupolo ir tik tada atidaryti maniežą“, – naujojo objekto atidarymo išvakarėse kalbėjo V.Benkunskas.

Statant šį stadioną teigta, kad kupolas saugos nuo šalčio šaltuoju metų laiku, o vasarą jis bus išleidžiamas. Tačiau šiemet ir rugpjūtį, nesvarbu, kaip karšta bebūtų, kupolas stovės.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Valdas Benkunskas per aikštyno prie Baltojo tilto atidarymą
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Valdas Benkunskas per aikštyno prie Baltojo tilto atidarymą

„Priėmėme sprendimą šią vasarą kupolo neišleidinėti, kadangi artėjame link rudens, o pripūtimas ir išleidimas yra labai imlus tiek laiko, tiek pinigų. Skaičiuojama, kad šita procedūra gali kainuoti iki 30 tūkst. eurų. Vasarą jo ventiliacija, tiesa, nėra pritaikyta, tai vasarą kitą sezoną reikės išleisti. Bet štai kur Vilniuje prie „Ryto“ progimnazijos turi privati „Futbolo akademija“, Kaune irgi, tai stovi tie kupolai visus metus. Čia jau spręsime, ar išleidinėti, ar palikti visus metus taip“, – kalbėjo vicemeras.

Kol kas – futbolo mokykloms

Vasarą, kol gimnazistai dar nelanko mokyklos, dengtu stadionu galės naudotis privačios futbolo mokyklos. V.Benkunskas paminėjo tokias kaip „Ataka“, „Ateitis“, be to, kaip ir kiti sostinės mokyklų aikštynai, šis bus atviras bendruomenėms, vyks stovyklos.

„Nuo rudens į „Active Vilnius“ sistemą bus įtrauktas maniežas, pagal naująją sostinės savivaldybės tvarką, ten tuos laikus išdalins – laisvą laiką nuo ugdymo proceso Pilaitės gimnazijos“, – tikino V.Benkunskas.

Stadiono atidarymas numatomas antradienį 11 valandą, jame dalyvaus ne tik V.Benkunskas ir Pilaitės gimnazijos vadovybė, bet ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius bei Vilniaus futbolo klubo „Ateitis“ auklėtiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius