Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

Žalios rodyklės šalinimo darbų kaina – 850 eurų: ar tikrai?

Sprendimas panaikinti, o vėliau sugrąžinti žalias rodykles, leidžiančias vairuotojams sankryžoje sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui, ne vieną privertė suabejoti sprendimų priėmimo efektyvumu Lietuvoje. Vis dėlto tai neturėtų būti pretekstas meluoti.
Šviesoforas
Šviesoforas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vienos žalios lentelės nuėmimas kainavo 858 eurai?“, – skelbia tinklalapis bukimevieningi.lt. Į pavadinime užduotą klausimą atsako: „Vilnius! Nuėmei lentelę ir gali mėnesi išgyventi!“

15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė
15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė

Publikacija feisbuke sulaukė itin daug dėmesio – per parą naujiena buvo parodyta 200 tūkst. kartų, beveik 2 tūkst. socialinio tinklo vartotojų pasidalino nuoroda į bukimevieningi.lt tekstą.

Pradinukų matematika

Skelbiamoje publikacijoje cituojamas šiuo metu jau pašalintas Vaido Vinčiūno įrašas feisbuke. Vyras suskaičiavo, kad sostinės savivaldybė pašalino 120 žalių rodyklių. Darbų kaina – 103 tūkst., todėl vienos rodyklės pašalinimo kaina, anot įrašo autoriaus, yra 858 eurai.

Tai nėra tiesa.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, žaliosios rodyklės buvo 120 sankryžų. Nuėmus jas, buvo numatyti įvairūs infrastruktūros pakeitimai, todėl pertvarkymo darbai neapsiribojo vien tik lentelių nuėmimu, atlikta ir kitų darbų.

15min nuotr./Bukimevieningi.lt pateikto V.Vaičiūno įrašo kopija
15min nuotr./Bukimevieningi.lt pateikto V.Vaičiūno įrašo kopija

„Daugiau nei 100 tūkst. kainavo dvidešimties sankryžų rekonstrukcija nuo šviesoforų su sekcijomis įrengimo, linzių keitimo, programų keitimo ir eismo juostų perbraižymo“, – 15min teigė Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Kadangi į dešinę sukti leidžiančių rodyklių nuėmimas neapsiribojo vien tik lentelių pašalinimu, nėra pagrindo teigti, kad vienos rodyklės šalinimo darbai kainavo beveik 900 eurų.

Dalis rodyklių bus grąžinta

Vyriausybei pritarus siūlymui grąžinti žaliąsias rodykles, dalyje sostinės sankryžų lentelės bus vėl pakabintos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Mitalas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Mitalas

Lentelės nebus sugrąžintos į visas sankryžas, kuriose buvo iki šiol. Kaip 15min trečiadienį sakė V.Mitalas, šiuo metu yra preliminarus sąrašas sankryžų, kuriose tiesiog nematoma kitokių sprendimų.

„Mes dabar tas sankryžas stebime ir manome, kad kitą savaitę, įvertinę ir kitos savaitės duomenis, bent jau pirmųjų poros dienų, pabaigsime sąrašą tvirtinti“, – kalbėjo vicemeras.

Dėl sankryžų sąrašo turėtų būti susitarta iki sausio 15 d. Kitą savaitę taip pat turėtų pasirodyti daugiau informacijos apie lentelių šalinimo bei sugrąžinimo kaštus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius