-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 30 /19:15

Seimo nario rinkimuose dalyvavo ketvirtis zanavykų

Sekmadienį Zanavykų vienmandatėje apygardoje vyko antrasis Seimo nario rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis rinkimų dieną Seimo rinkimuose Zanavykų apygardoje dalyvavo 19,49 proc. rinkėjų. Pirmajame ture savo valią rinkimų dieną pareiškė 22,5 proc. rinkėjų.
Rinkimai Eišiškėse
Rinkimai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tačiau šiek tiek daugiau rinkėjų šįkart balsavo iš anksto – 7,49 proc. Pirmame rinkimų ture tokių buvo 7,30 proc.

Taigi išvis savo balsus atidavė 26,98 proc. apygardoje registruotų rinkėjų. Pirmajame ture išvis dalyvavo 29,80 proc. rinkėjų.

Apie 14.30 val. fiksuotas pirmasis pažeidimas Kriūkuose – suabejota, ar išankstinio balsavimo vokas nebuvo atplėštas per anksti.

Papildyta 10.30 val.

Pirmasis rinkėjas balsuoti Zanavykų apygardoje atėjo 7.01 val. ryto , o išvis iki 10 val. ryto savo pilietinę pareigą atlikti atėjo 2,77 proc. rinkėjų.

Sekmadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Laura Matjošaitytė nurodė, kad rinkėjų aktyvumas Zanavykų vienmandatėje apygardoje šiek tiek mažesnis nei pirmojo rinkimų turo metu. Tuomet iki 10 val. savo balsus buvo atidavę 3,1 proc. rinkėjų.

Rinkimų rytą, pasak L.Matjošaitytės, nebuvo gauta jokių pranešimų apie galimus pažeidimus.

„Noriu pasidžiaugti, kad per šias dienas – tiek išankstinio balsavimo metu, tiek rinkimų dieną šiandien – nei VRK, nei apygardos rinkimų komisija, nei Policijos departamentas, nei pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovai negavo pranešimų apie galimus rinkimų įstatymų pažeidimus, neturime pranešimų apie galimus rinkėjų papirkimus ar kitus neteisėtus veiksmus“, – sakė ji.

Apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Rasita Grinceviečienė BNS neprognozavo, koks rinkėjų srautas bus.

„Įprastai, iš praktikos, antrame ture žmonių būna mažiau, bet pavyzdžiui, savivaldybėse, Šakių, Vilkaviškio ir Kauno rajonų, per išankstinį balsavimą, balsavo rinkėjų daugiau (negu pirmame ture)“, – informavo ji.

Rinkėjų sąrašuose įrašyta 31 tūkst. 60 asmenų.

Zanavykų vienmandatėje apygardoje dėl parlamentaro mandato varžosi konservatorė Irena Haase ir savarankiškai išsikėlęs Mindaugas Bastys.

I.Haase rinkimams deklaravo išleidusi 6736 eurus ( 6,6 tūkst. eurų kampanijai skyrė partija, 136 eurus rėmėjai), o M.Bastys – 1661 eurą iš savo asmeninių lėšų.

Pirmame ture už I.Haase balsavo 33,87 proc., už M.Bastį – 19,44 proc. rinkėjų. Sekmadienį vykusiuose Seimo nario rinkimuose Zanavykų vienmandatėje apygardoje balsavo maždaug trečdalis jos rinkėjų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Haase
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Irena Haase

Seimo nario vieta Zanavykų apygardoje liko laisva, kai joje išrinktas M.Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M.Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Bastys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Bastys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius