-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 17 /17:13

Žemės ūkio ministerija prašo STT atlikti tyrimą dėl Veterinarijos tarnybos veiksmų

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydama atlikti tyrimą dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) veiksmų, jos darbuotojams susidūrus su žiauraus elgesio su gyvūnais atvejais.
Žemės ūkio ministerijos patalpos
Žemės ūkio ministerija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ministerija į STT kreipėsi „atsižvelgdama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad VMVT vadovybė ir darbuotojai, susidūrę su žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo veisyklose faktais, privačių asmenų ir nevyriausybinių organizacijų apie tokius faktus pranešimais, nereaguodavo ir neinicijuodavo gyvūnų perdavimo globėjui ir konfiskacijos procedūros“.

Ministerija rašte STT prašo „įvertinti situaciją dėl galimos korupcijos ir atlikti tyrimą dėl VMVT veiksmų, siekiant išaiškinti galimas nusikalstamas veikas“.

Raštą pasirašė žemės ūkio ministrą Andrių Palionį pavaduojantis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Ministerija rašte STT prašo „įvertinti situaciją dėl galimos korupcijos ir atlikti tyrimą dėl VMVT veiksmų, siekiant išaiškinti galimas nusikalstamas veikas“.

Kaip BNS informavo ministerijos Viešųjų ryšių skyrius, taip pat praėjusią savaitę buvo sudaryta komisija įvertinti VMVT veiklą, procedūras ir procesus tiriant pranešimus, skundus, taip pat vykdant patikrinimus gyvūnų augintinių gerovės klausimais.

Policija šiuo metu atlieka mažiausiai penkis ikiteisminius tyrimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Nelegaliose veisyklose rasta negyvų, suluošintų gyvūnų, apie pusantro šimto gyvūnų perduota globos organizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius