Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 20

Žinia iš Kauno klinikų: po operacijos Visvaldas Matijošaitis ramiai sveiksta

Kauno Klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikose Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui antradienį sėkmingai atlikta širdies kraujagyslių operacija. Gydymo įstaiga informavo, jog laikinosios sostinės valdžios galva šiuo metu „ramiai sveiksta“.
Visvaldas Matijošaitis gydėsi Kauno klinikose
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjus parai po 4,5 val. trukusios operacijos, Kauno klinikų atstovai galėjo patikinti tik tiek, kad meras – intensyvios terapijos skyriuje ir ramiai sveiksta. Daugiau informacijos suteikti šiuo metu nenori pats pacientas.

Po savaitės žadama pateikti daugiau žinių apie V.Matijošaičio pooperacinį periodą, o jo išleidimo iš ligoninės dieną bus surengta spaudos konferencija. Kada meras bus išleistas į namus, paaiškės kitą savaitę.

15min primena, jog merą operavo Kardiologijos klinikų vadovas prof. Rimantas Benetis su komanda. Operacija truko 4,5 val. – nuo 8 val. iki 12.30.

Anot medikų, jos metu suformuotos dvi aortos ir vainikinių arterijų jungtys, atlikta dviejų vožtuvų plastika, t.y. koreguoti aortos ir dviburis vožtuvai.

„Operacija praėjo sklandžiai, pacientas kvėpuoja pats ir tolesniam gydymui perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, kuriame bus stebimas artimiausias dvi dienas“, – informavo klinikos.​

Reabilitacijos periodas turėtų užtrukti apie mėnesį.

V.Matijošaitis pastaruoju metu apie mėnesį gydėsi ligoninėje ir namie po to, kai birželio pradžioje prastai pasijuto padidėjus kraujospūdžiui.

Kauno savivaldybės vadovui šiuo metu yra 59-eri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius