Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
2023 03 18 /17:41

Tbilisyje nužudyta 12-metė Lietuvos pilietė

Sakartvelo vidaus reikalų ministerija penktadienį pranešė, kad pradėjo tyrimą po to, kai viename sostinės Tbilisio rajonų buvo rasta negyva mergaitė, pranešė agenda.ge. Naujienų portalo Delfi.lt duomenimis, žuvusioji – 12-metė Lietuvos pilietė.
Sakartvelo policija
Sakartvelo policija / 123RF.com nuotr.

Nepilnametės kūnas buvo rastas po to, kai ji vėlai ketvirtadienį tame pačiame rajone dingo be žinios, o „Laisvosios Europos radijo“ Sakartvelo tarnyba pranešė, kad ji rasta su „lengvu sužalojimu“ kaklo srityje.

Vietos gyventojai citavo rajono kiemo prižiūrėtojus, kurie sakė, kad matė paauglę, kai ji ketvirtadienį išėjo iš mokyklos. Vėliau, kaip pranešama, kiti vaikai matė ją sekant paskui kažkokį asmenį.

Nukentėjusiosios senelis sakė, kad prieš dingimą ji vėlai ketvirtadienį išėjo pasivaikščioti su giminaičiu, rašo agenda.ge.

Tyrimas vyksta pagal straipsnį „tyčinė žmogžudystė sunkinančiomis aplinkybėmis“, nepilnametės kūnas išsiųstas skrodimui.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai Paulina Levickytė portalui 15min teigė, kad Lietuvos atstovybė Sakartvele ir ambasadorius Andrius Kalindra nuolat palaiko ryšį su žuvusios artimaisiais ir suteikia visą reikalingą pagalbą.

A.Kalindra taip pat susisiekė su Sakartvelo teisėsaugos institucijomis, kurios tiria įvykį ir aiškinasi aplinkybes.

Lietuvių bendruomenė Tbilisyje renka aukas mergaitės laidotuvėms. Pranešama, kad jos vyks antradienį, kovo 21 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius