-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 16

Živilė Pinskuvienė slepia, kad jai tapus pirmininke Darbo partiją jau paliko 89 nariai

Darbo partijos pirmininke sekmadienį išrinkta Širvintų merė Živilė Pinskuvienė tikina, kad kalbos apie tai, jog jai tapus pirmininke partijos nariai grupėmis išeina iš partijos, yra tik žurnalistų sukurta sensacija, ir atsisako atskleisti tikrus pabėgėlių skaičius. Tačiau atsakingoji partijos sekretorė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė slėpti neturi ką. Darbo partija per keturias dienas neteko 89 narių.
Vytautas Gapšys ir Živilė Pinskuvienė
Vytautas Gapšys ir Živilė Pinskuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiausia narių, palikusių partiją arba sustabdžiusių narystę joje, priklausė Vilniaus ir Vilniaus rajono skyriams. Šių skyrių vadovai – buvęs teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis ir buvusi Seimo narė Vilija Filipovičienė – taip pat jau nebe Darbo partijos nariai.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Giedrius Mozūraitis
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Giedrius Mozūraitis

V.Filipovičienė 15min tvirtino, kad sprendimą išeiti iš partijos yra priėmę visi keturi Vilniaus rajono skyriaus pirmininkės pavaduotojai ir dar 20 eilinių šio skyriaus narių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Filipovičienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Filipovičienė

Tačiau I.Kačinskaitė-Urbonienė sako, kad dar ne visų jų oficialūs prašymai gauti. Pasak jos, kol kas didžiausio būrio narių neteko Darbo partijos Vilniaus skyrius. Iš jo oficialiai pasitraukė 23 nariai.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Svetlana Kauzonienė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Svetlana Kauzonienė

Tai ne tik buvę partijos vadovai Valentinas Mazuronis ir Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys Valdas Skarbalius, bet ir buvusi švietimo viceministrė Svetlana Kauzonienė, buvusi sveikatos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jadvyga Zinkevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jadvyga Zinkevičiūtė

Taip pat partiją paliko buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algimanta Pabedinskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algimanta Pabedinskienė

Partiją palikti buvo nutaręs ir buvęs žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius, tačiau po susitikimo su partijos pirmininke Ž.Pinskuviene jis persigalvojo ir liko Darbo partijos nariu.

Pabėgėlių neskaičiuoja

Darbo partijos pirmininkė 15min sakė pabėgėlių neskaičiuojanti ir tikslių skaičių nežinanti.

„Tikrai negaliu pasakyti skaičiaus, kiek gauta tų prašymų išstoti, bet tikrai yra į partiją norinčių sugrįžti buvusių partiečių prašymų. Skaičių tikrai tikslių nėra. Mes jų neturime, aš jums labai nuoširdžiai sakau“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Pasak jos, kol kas išėjusių skaičius negali būti aiškus, nes nežinia, kiek jų dar persigalvos ir, kaip S.Jakimavičius, nutars atsiimti prašymus.

„Jis ne vienintelis, tai tikrai. Prašau, neklaidinkite skaitytojų. Be abejo, jūs rašykite taip, kaip jums reikia, kaip jums yra patogiau. Aš labai nuoširdžiai jums sakau: tikslaus skaičiaus nėra. Jeigu skaitote iš spaudos, tai kiek išstoja buvusių Seimo narių, tai viena. Čia normalus procesas“, – aiškino naujoji Darbo partijos pirmininkė.

Pasak jos, partiją palieka tik tie nariai, pavyzdžiui, V.Filipovičienė, kuriems partija tebuvo įrankis daryti karjerą.

„Atėjo lengvai į partiją, pasinaudojo partija, pabuvo Seimo nariu, neišrinko, nepatogu, išėjo. Nieko čia baisaus“, – bėrė Ž.Pinskuvienė.

Iš to tragedijos nedarom. Išėjo, tai išėjo. Nieko tokio. Ateis nauji, ateis kiti. Šventa vieta tuščia nebūna, – sakė Ž.Pinskuvienė.

Panašiai ji atsiliepė ir apie Vilniaus skyriaus buvusį pirmininką G.Mozūraitį.

„Lygiai taip pat, kaip jis lengvai ne per seniausiai atėjo į partiją, pasinaudojo partija, paturėjo postą neteisingumo viceministro. Kažkas neišėjo, dabar neturės jo. Nepatogu, išėjo, ieškos geriau. Tai yra, supraskite, Lietuva. Duokime žmonėms pasirinkimą, duokime laisvę, kodėl mes turime žmones laikyti?“ – klausė Ž.Pinskuvienė.

Pasak jos, jokios tragedijos čia nėra.

„Iš to tragedijos nedarom. Išėjo, tai išėjo. Nieko tokio. Ateis nauji, ateis kiti. Šventa vieta tuščia nebūna“, – dėstė Ž.Pinskuvienė.

Darbo partijos pirmininkė tikina sulaukianti ir anksčiau Darbo partiją palikusių buvusių narių prašymų sugrįžti, tačiau nei jų skaičiaus, nei pavardžių pasakyti ji nesutiko.

Pasak jos, visai neatmestina, kad persigalvos ir dalis dabar Darbo partiją paliekančių narių

V.Gapšys negrįš

Trečiadienį viešą laišką parašęs Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas neslepia, kad pirmiausia Ž.Pinskuvienei linkėtų atsiprašyti ir susigrąžinti V.Gapšį.

Tačiau pats V.Gapšys sakė nesąs toks nepastovus, kaip kai kam gali pasirodyti, ir savo nuomonės nekeisiantis.

„Garbės pirmininkas su manim nederino savo komentaro, tiesą sakant. Džiaugiuosi, kad jis komentuoja, kad aktyviai dalyvauja, bet kol kas neturiu jokių galimybių ir jokių argumentų keisti savo nuomonę“, – teigė buvęs laikinasis Darbo partijos lyderis.

Pasak jo, partiją paliekantys žmonės savo sprendimus gerai apsvarsto ir įvertina visus argumentus.

„Mano žiniomis, išeina ir po kelių dienų, pasvarstę. Vienas grįžta, dvidešimt išeina. Nė vieno neskatinu ir neraginu išeiti. Su niekuo nekalbu, negriaunu. Mano situacija yra labai individuali šiuo atveju, bet kiti turi kitų argumentų. Aš turiu savo sprendimą ir jo nekeičiu“, – kalbėjo V.Gapšys.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Daukšys ir Vytautas Gapšys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Daukšys ir Vytautas Gapšys

V.Uspaskicho komentaro giliai į širdį neima ir kitas buvęs Darbo partijos pirmininkas Kęstutis Daukšys. Nors savo rašinyje partijos garbės pirmininkas abejoja K.Daukšio lojalumu Darbo partijai, šis prašymo išstoti iš partijos rašyti neketina.

„Aš galvoju, kad tai buvo tik emocijos ir, kaip garbės pirmininkui, tai atleistina. Aš sprendimą priėmiau prieš trylika metų, kai įstojau į partiją. Man atrodo, kad tie, kurie išėjo dabar, dar grįš. Čia buvo daugiau emocijų dalykas, o ne apsisprendimas“, – teigė jis.

V.Gedvilas išeis ne dėl Ž.Pinskuvienės

Ilgametis Darbo partijos narys, buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas taip pat mano, kad partijos narių protestas prieš naują pirmininkę tėra paremtas emocijomis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vydas Gedilas ir Živilė Pinskuvienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vydas Gedilas ir Živilė Pinskuvienė

Anot jo, Ž.Pinskuvienė bus gera pirmininkė, kad gali gerai valdyti, ji esą jau įrodžiusi darbais Širvintų savivaldybėje.

„Aš asmeniškai ją palaikiau ir Kauno skyrius ją palaikė. Aš manau, kad reikalingas jaunas, energingas žmogus, kuris turi daug ambicijų, daug potencialo. Ž.Pinskuvienė, žiūrint, ką laikraščiuose rašo apie ją, ten Širvintose daro didžiulį progresą. Jūs paklauskite žmonių, daugelis labai gerai atsiliepia apie tuos procesus, kurie vyksta Širvintose. Mūsų partija tame rajone visada laimi. Tokį turėjome mažą modelį valdomą, kaip Širvintos, aš manau, kad ji partiją gali išjudinti“, – teigė V.Gedvilas.

Tačiau jis neslepia ir pats mąstantis apie pasitraukimą iš partijos.

„Aš būsiu eilinis, o gal net sustabdysiu savo veiklą, bet ne dėl to, kad Ž.Pinskuvienė išrinkta, nes aš jai pritariu, bet gal aš dirbsiu kitą darbą, visai ne politikoje būsiu. Aš jaučiu, kad į politiką išvis greičiausiai negrįšiu“, – sakė V.Gedvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius