Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 28 /13:03

ŽŪM: žuvininkystės tarnybos vadovė I.Šidlauskienė galėjo fiktyviai įdarbinti žmones

Žemės ūkio ministerija pradėjo Žuvininkystės tarnybos vadovės Indrės Šidlauskienės veiklos tarnybinį patikrinimą – įtariama, kad ji galėjo fiktyviai įdarbinti žmones. Žemės ūkio viceministras sako, kad jai pasiūlyta atsistatydinti, tačiau pareigūnė tai padaryti atsisakė.
Indrė Šidlauskienė
Indrė Šidlauskienė / ŽŪM nuotr.

„Gavome informacijos dar praėjusią savaitę, kad tarnyba fiktyviai yra įdarbinusi žmones. Viena moteris yra įdarbinta nuo 2014 metų. Įtariame, kad vadovė galėjo prie to prisidėti“, – BNS pranešė viceministras Artūras Bogdanovas.

Anot jo, pati I.Šidlauskienė apie jos veiklos tyrimą informuota žodžiu, tačiau netrukus ketinama tai padaryti ir raštu.

Jai dar nėra įteiktas pranešimas, bet aš su ja kalbėjau ir netgi siūliau trauktis iš pareigų, bet ji atsisakė.

„Jai dar nėra įteiktas pranešimas, bet aš su ja kalbėjau ir netgi siūliau trauktis iš pareigų, bet ji atsisakė. Ji nemato reikalo ir mano, kad viską daro gerai“, – sakė viceministras.

A.Bogdanovas pridūrė, kad I.Šidlauskienės, kuri tarnybai vadovauja nuo 2015 metų balandžio, veiklos patikrinimas gali trukti apie dvi savaites.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas

Ministerija praėjusios savaitės viduryje pradėjo Žuvininkystės tarnybos pertvarką – pagrindiniai tarnybos skyriai iki kitų metų pradžios bus perkelti iš Vilniaus į Klaipėdą. Tuomet A. Bogdanovas ir pareiškė, kad nėra patenkintas I. Šidlauskienės darbu.

Žuvininkystės tarnyba išduoda leidimus žvejoti Baltijos jūroje, prižiūri žvejybą bei išduoda leidimus supirkti žuvis, išduoda žvejybos laivų liudijimus ir užsiima žuvų veisimu. Be to, tarnyba atlieka ir žuvų ligų ir vandens tyrimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius