Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 16

Žvėrelių augintojas apie draudimą laikyti gyvūnus dėl kailių: kol perka, tai reikalinga

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vadovė, konservatorė Aistė Gedvilienė siūlo uždrausti laikyti gyvūnus dėl kailių. Draudimas įsigaliotų nuo 2025 gruodžio 31 dienos. Apie tai 15min laidoje „15/15“ kalbėjęs Lietuvos žvėrelių augintojų asociacijos pirmininkas Česlovas Tallat-Kelpša tvirtino iniciatyvą vertinąs neigiamai. Tuo tarpu gyvūnų apsaugos organizacijos „Tušti narvai“ įkūrėja ir vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė tvirtina, kad daugiau nei 1500 įmonių pasaulyje yra atsisakiusios kailio, tarp jų ir patys garsiausi ir žinomiausi vardai.

Apklausa nepatenkinti

– Pagal 2019 metų lapkričio mėnesį atliktą apklausą beveik 82 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog kailinius gyvūnus auginti narvuose ir žudyti dėl jų kailių yra nepriimtina. Pone Česlovai, kaip Jūs reagavote į Seime atsiradusį siūlymą uždrausti Jūsų ir Jūsų kolegų verslą?

– Na kaip, neigiamai žiūrime, be abejo, kokia čia daugiau reakcija. Jeigu tai apklausa, kuria remiasi, kurią prieš kažkiek metų atliko „Tušti narvai“, tai ji buvo...

– Ne „Tušti narvai“, o „Vilmorus“ buvo atlikta apklausa.

– Taip, bet klausimą uždavė ir suformulavo „Tušti narvai“, į tą klausimą, ko gero, aš irgi būčiau atsakęs teigiamai.

– Gabriele, gal Jūs galėtumėte atsakyti?

– Mes visuomet tikrinamės su „Vilmorus“, mes pasakome, ką mes norėtume sužinoti, ir jeigu jie klausimą patvirtina, tai mes tą patį klausimą klausiame jau ne vienus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius