Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 23 /16:47

Žydrūnas Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačius interesus

Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius Žydrūnas Plytnikas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai privačiai konfliktavęs su buvusia savo pavaduotoja, priimdavo tarnybinius sprendimus dėl jos tėvo Benjamino Sakalausko vadovaujamos Generalinės miškų urėdijos.
Žydrūnas Plytnikas
Žydrūnas Plytnikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį galutinai patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pernai gegužę priimtą sprendimą, kuriuo Ž.Plytnikas buvo pripažintas supainiojęs interesus. Žemesnės instancijos teismas buvo priėmęs Ž.Plytnikui palankų sprendimą.

„Kilus privataus pobūdžio į teisminį išsivysčiusiam ginčui tarp Žydrūno Plytniko ir buvusios jo pavaduotojos – generalinio miškų urėdo dukters, Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas, pagal jam tarnybines funkcijas kilus būtinybei spręsti klausimus, susijusius su Generaline miškų urėdija, savo tarnybines pareigas atliko netinkamai, nes nenusišalino nuo šių klausimų sprendimo“, - rašoma LVAT nutartyje.

Teismo teigimu, tai, kad sprendimą įvertinti Generalinės miškų urėdijos viešuosius pirkimus bei atlikti tyrimą dėl sutarčių vykdymo Ž.Plytnikas priėmė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pavedimu, interesų konflikto nepaneigia.

Teismas VTEK skundą tenkino tik iš dalies - buvo panaikinta komisijos sprendimo dalis, kad Ž.Plytnikas privalėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti faktą, jog su buvusia savo pavaduotoja Egle Sakalauskaite yra privataus ginčo santykiuose.

Su Ž.Plytniku BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pernai gruodį nusprendė, kad Ž.Plytnikas nesupainiojo interesų. Teismas išaiškino, kad Ž.Plytnikui nebuvo pagrindo deklaruoti aplinkybių, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas.

Pastarąjį teismo sprendimą VTEK apskundė šių metų sausio pradžioje.

Ginčas tarp Ž.Plytniko ir E.Sakalauskaitės kilo 2012 metų sausį, kai VPT vadovas 2011 metų lapkritį atleido buvusią savo pavaduotoją iš pareigų. E.Sakalauskaitė dėl to kreipėsi į teismą, nes manė, jog iš pareigų buvo atleista, nes buvo nėščia.

Ž.Plytinikas 2011-ųjų pabaigoje viešoje erdvėje pareiškė, kad E.Sakalauskaitė, jo žiniomis, ne pirmą kartą „laukiasi“, kai atsiduria tokioje situacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius