-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintautas Labanauskas: Ministro maldos tautai

Sausio antrą, pirmąją šių metų darbo dieną, Bachreino švietimo ministras Majidas bin Ali Al-Nuaimi pakvietė imamą atvykti į ministeriją ir kartu su ministerijos darbuotojais meldė, kad sektųsi mokslininkams, mokytojams, mokiniams ir turbūt pačiam jam ilgai ir prasmingai vadovauti ministerijai.
Gintautas Labanauskas
Gintautas Labanauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Maldos maldomis, tačiau šiam regionui yra būdingas dogmatinis ekstremizmas, pasireiškiantis neapykanta kitatikiams, priespauda moterims ir itin žiauriais seksualinių mažumų taip vadinamo perauklėjimo metodais.

Dar visai neseniai islamo valstybėje nuo stogų ir pro langus buvo mėtomi seksualinių mažumų atstovai.

Tai leidžia daryti prielaidą, kad dažnai malda turi tik fasadinę pusę. Vietoje gilių jausmų rodomas tik religinis fasadas, siekiant atrodyti geresniu aplinkiniams, o kartais ir pačiam sau.

Per šventes teko apsilankyti bažnyčioje, tėviškėje ir melstis kartu su dar vienu doru kataliku, buvusiu istorijos mokytoju, kuris sovietiniais laikais man, tuomet buvusiam komjaunuoliu, suorganizavo papeikimą už tai, kad buvau krikštynose toje pačioje bažnyčioje.

Taip pat teisybės dėlei tenka pastebėti, kad per šventes mažiau dėmesio skiriame pabendrauti su sutvėrėju negu būtinai dvylikos patiekalų organizavimui prie šventinio stalo. Lygiai taip pat kaip po šventinių dienų mes dažnai abejingai praeiname pro prašančius išmaldos varguolius.

Grįžtant prie viešų maldų, tai turbūt sunkiai įsivaizduojama Vokietijos ar Prancūzijos ministerijose, kur netgi mokyklose reikalaujama nukabinti nuo sienų kryžius, kad nebūtų įžeisti kito tikėjimo žmonių jausmai.

Tačiau, turbūt sutiksite, kad nepaisant to, tiek Vokietija, tiek Prancūzija yra šalys, turinčios gilias krikščioniškas šaknis. Todėl mano nuomone, nors ir nėra labai lengva, bet labai svarbu atrasti dievą savyje, aišku, jeigu toks poreikis yra, o ne viešai demonstruoti nors ir gražią, tačiau tik fasadinę pusę.

Prof. dr. Gintautas Labanauskas yra VšĮ „Ekoagros“ direktorius, buvęs Kauno miesto savivaldybės tarybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius