Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mantas Karanauskas: Paskendę gelbėtojai

Prieš kiekvienus rinkimus į Lietuvos Respublikos Seimą televizijų ekranuose pamatome naujus besišypsančius asmenis, žadančius jau kitą dieną po įvykusių rinkimų nuvesti Lietuvą į šviesią ateitį. Tiesa, šie tautos gelbėtojų veidai šypsosi ne tik televizijų ekranuose, bet ir žvelgia į mus iš kompiuterių, mobiliųjų telefonų ar kitų įrenginių, kuriuose yra naudojamas socialinis tinkas „Facebook“.
Mantas Karanauskas
Mantas Karanauskas

Bene anksčiausiai į Seimą buvo papuolę gelbėtojai ir Kėdainių krašto. Kitų politinis kelias buvo kur kas trumpesnis – nuo koncertui paruoštos scenos tiesiai į Seimo plenarinių posėdžių salę. Tačiau ir besišypsantiems dainorėliams, aktoriams, jų žmonoms bei kitiems šou verslo atstovams Lietuvos išgelbėti nepavyko. Pasibaigus 2008 – 2012 Seimo kadencijai, tautos gelbėtojams patiems prireikė pagalbos – rinkėjai nebenorėjo jų matyti nei nuobodžiaujančių Seimo rūmuose, nei dainuojančių lietuviškoje estradoje.

Praėjusį pavasarį, kai iki rinkimų buvo likęs vos pusmetis, nesėkmės istorijos ir vėl pradėjo kartotis. Viena pirmųjų į reitingų dugną nusirito Seimo vadovė, kuri į Japoniją iš Lietuvos norėjo skristi per Atlanto vandenyną. Geografijos žinių spragos buvo tik lašas jūroj, vėliau pasipylė kritinės klaidos, kol galiausiai pradėjo byrėti visa Parlamento pirmininkės komanda.

Kiek išmintingesni Lietuvos gelbėtojai buvo nusprendę gelbėjimo planui panaudoti sausumos transportą. Iš pajūrio į Vilnių persikėlęs politikas vieną koją jau buvo įkėlęs į Premjero limuziną. Tačiau panašu, kad galutinai įsėsti į transporto priemonę, kuri vežioja su švyturėliais greičiausiai nebepavyks. Na, nebent galutinis kelionės tikslas būtų Lukiškių 6. Minėtasis politikas, teigiama, padarė kritinę klaidą – be priežiūros automobilių aikštelėje paliko prabangų visureigį, kurio bagažinėje atsirado solidi dovanėlė.

Tvarką neramioje jūroje bandžiusių palaikyti gelbėtojų laivas taip pat jau baigia paskęsti. Jų kapitoną pagrobė kitas laivas, o ir pats laivo denis gerokai ištuštėjęs..

Vieninteliai dar nespėję visiškai paskęsti, tačiau, akivaizdu, kad ir sėkmingai plaukti politikos vandenyse dar nemokantys gelbėtojai – kukliais save pristatantys, tačiau nekuklų skaičių hektarų žemės valdantys gelbėtojai, mėgstantys dėvėti žaliąsias gelbėjimo liemenes.

Jie taip pamėgo žalią spalvą, kad net surado lyderį, kuris dažniausiai taip pat būna apsirengęs žalia policininko apranga. Parlamente lig šiol mažai kas tikėjo šiais gelbėtojais, tačiau jie nepraranda vilties ir tikisi keliasdešimt kartų pagerinti dabar užimamas pozicijas.

Iki dienos, kai išsirinksime Lietuvos valdžią liko vos 2 mėnesiai. Iki tol labai svarbu nepaskęsti populizmo liūne, nes nebus kam išgelbėti.

Mantas Karanauskas yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) Vilniaus skyriaus pirmininkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius