Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Pliauga: Kodėl Domeikavos apylinkės balsų skaičiuotojai pavogė mano balsą?

Seimo rinkimai priminė autoritarinių valstybių režimų organizuojamus rinkimus. Regis, derėtų imti pavyzdį net iš Rusijos ir Lietuvoje pradėti filmuoti patalpas, kuriose balsuoja rinkėjai ir skaičiuoja balsus rinkimų komisijos bei tai tiesiogiai transliuoti internetu.

Nustebino palyginti menkas rinkimuose balsavusių rinkėjų skaičius, nors iš pažiūros rinkėjų aktyvumas atrodė didelis. Tiek balsuojant iš anksto paštu, tiek rinkimų dieną nusidriekusios eilės, pratęstas kai kurių apylinkių komisijų darbas rodė apie tikrai didesnį rinkėjų skaičių, tačiau preliminarūs šių rinkimų duomenys rodo tik apytiksliai 4 proc. didesnį rinkėjų aktyvumą nei 2008 m. Seimo rinkimuose.

VRK balsų skaičiavimas ir jo trukmė yra tokia bloga, kad kritikuoti atskirus prasto darbo elementus yra beprasmiška. VRK darbu reikia iš esmės susirūpinti ir joje viską skaidriau bei geriau organizuoti.

Vertinant galimai suklastotus rinkimų rezultatus Seimo rinkimų pirmo turo nugalėtojais įvardinčiau ne tik Darbo partiją, bet ir Tėvynės sąjunga. Manau, kad socialdemokratai nepasirodė taip gerai, kaip politologų bandoma įvertinti. Juk absoliučios daugumos žmonių keikiama TS-LKD daugiamandatėje nusileido socialdemokratams tik dviem mandatais, o vienmandatėse turės 35 kandidatus, kai LSDP – tik 27.

Žvelgiant į pirmo turo rezultatus, konservatorių galimybės yra išties neblogos ir jų mandatų skaičius gali būti didesnis negu LSDP ir Darbo partijos. Labai gerai rinkimuose pasirodė Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kuri ne kartą įrodė savo puikius sugebėjimus organizuojant rinkimų kampanijas ir mokėjimu abejotinais būdais prisivilioti rinkėjus į rinkimų apylinkes.

Vis dėlto sunku ir bjauru kalbėti apie šiuos rinkimus, kai žinai, kad tavo balsas nukeliavo į šiukšlių dėžę. Šiuose Seimo rinkimuose balsavau iš anksto paštu (turiu VRK kvitą) ir sugadinau biuletenį , užrašydamas dėl ko taip pasielgiau, o referendume balsavau už atominės elektrinės statybą.

Tačiau pasižiūrėjęs į rezultatus Domeikavos (Nr.9) apylinkėje, pamačiau, kad joje paštu gauta rinkimų biuletenių:  galiojančių – 47, negaliojančių – 0.

Kur dingo mano balsas? Juk negali būti nulis negaliojančių biuletenių, kai aš savo biuletenį protestuodamas sugadinau. Jaučiuosi taip, kad rinkėjas rinkimuose – niekas, nes valdžią renka Lietuvos žmonėms politinės- finansinės grupuotės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius