Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nina Puteikienė: Didžiavyrių drama – tarp meilės žmonai ir tėvynei

Kas galėjo patikėti, kad Prezidentės globojami ir godojami liberalai ims ir įsileis į savo užantį partiją, kuri atvirai remia Rusijos agresiją Kryme, puošiasi Georgijaus juostelėmis ir abejoja stabilumą Europoje užtikrinančiomis tarptautinėmis sutartimis?
Nina Puteikienė
Nina Puteikienė / Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kaip liberalai „bloką“ dyzelinu ir žuvyte maitino

Ne tik įsileido, o dar ir pati augino ir maitino. Rusų aljansas, pastaruosiuose savivaldos rinkimuose ėjęs su Valdemaro Tomševskio bloko vėliava, ne vienerius metus liberalams Klaipėdoje užtikrino stabilią daugumą ir absoliutų palaikymą.

Už tai liberalai bloką dosniai maitino benzinu, dyzelinu, šviežia ir šaldyta žuvimi, rūkyta ir raikyta mėsa, kitomis turgaus gėrybėmis: „blokas“ jau ilgus metus kaip savame darže šeimininkauja Klaipėdos autobusų parke ir Naujajame turguje. Parke karaliauja Jelizaveta Daugininkienė, turguje direktoriauja Viačeslavas Karmanovas.

Biologiškai tariant, „bloko“ ir liberalų simbiozė vieniems užtikrina sotų gyvenimą, antriems – ramią galvą dėl politinės daugumos uostamiestyje.

Už tai liberalai bloką dosniai maitino benzinu, dyzelinu, šviežia ir šaldyta žuvimi, rūkyta ir raikyta mėsa, kitomis turgaus gėrybėmis.

Ar mero žmona – šventa karvė?

Tačiau ilgai pučiant dūdą, matyt, sumažėja deguonies kiekis smegenyse, ir nebesugebama objektyviai vertinti permainingos politinės situacijos.

Kadangi Klaipėdoje vyrauja vakariniai vėjai, tai jie tikriausiai ir kalti, kad uostamiesčio liberalų nepasiekia žinios iš Vilniaus, kuriame Eligijus Masiulis ir Remigijus Šimašius – aiškiai ir vienprasmiškai deklaruoja vertybinę politiką ir vertybines koalicijas.

R.Šimašius jau po pirmojo rinkimų turo užtikrintai pasakė, kad su Tomaševskio bloku neobuoliaus. Tuo tarpu Lietuvos Vakaruose gyvenantis liberalas Vytautas Grubliauskas atsižegnojo nuo TS-LKD, į šuns dienas dėdamas konservatorę Agnę Bilotaitę, kuri, anot jo, elgiasi nekorektiškai, drįsdama klausti apie merienės atlyginimą.

Lyg tai ta mero žmona yra kokia šventa karvė, sočiai besigananti po džiazo festivalio pievas, kurios yra dosniai laistomos savivaldybės ir privačių įmonių, gaunančių savivaldybės užsakymus.

Kitą aštrią oponentę – socialdemokratę Liliją Petraitienę – Vytautas Grubliauskas priėmė į koaliciją sukąstais dantimis, prieš tai pareikalavęs atsiprašymo už visą tiesą, kurią pastaroji politikė pasakė rinkimų kampanijos metu.

Tarp meilės ir Tėvynės pasimetus...

Suprantu mero besąlygišką meilę žmonai... Tokia jau ta didžiavyrių dilema ir drama: amžinai tenka rinktis tarp mylimosios ir Tėvynės.

Vytautas Grubliauskas pasirinko koaliciją pats: konservatorių, kurie atitinka liberalų vertybinę ir ideologinę doktriną, draugėn nepriėmė.

Vytautas Grubliauskas pasirinko koaliciją pats: konservatorių, kurie atitinka liberalų vertybinę ir ideologinę doktriną, draugėn nepriėmė.

Tačiau blokeriams ir aljansininkams mero glėbys buvo atviras. Nepaisant to, kad šios partijos atstovė, Seimo narė Irina Rozova, raginanti puoštis Georgijaus juostelėmis, atvirai gina Rusijos agresiją Ukrainoje: „Vertinant Krymo situaciją nenoriu tikėti, kad Rusijos valdžia priėmė tokius sprendimus, kurie neatitinka tarptautinės teisės. Mes nežinome sutarčių, kurios buvo pasirašytos tarp Rusijos ir Ukrainos, turinio.“

Seimo narės abejonės dėl 1994 metų Budapešto memorandumo, kuriuo JAV, Didžioji Britanija, Rusija pasižadėjo gerbti esančias Ukrainos sienas ir nepriklausomybę, mainais į Kijevo grąžintus branduolinius ginklus, likusius šalyje po Sovietų Sąjungos griūties, yra sunkiai suderinamos su Seimo narės priesaika.

Revizionistinis požiūris puikiai atitinka Rusijos vykdomą grobikišką sienų perstumdymo politiką. Toks „nieko nežinantis“ ar „tokiu“ apsimetantis Seimo narys kelia pavojų ir Lietuvai – Klaipėdos kraštas Lietuvoje yra irgi tarptautinių sutarčių, kurios Rusijai gal ir nelabai patinka, dėka.

Rusų aljanso valdybos pirmininkė Tamara Lochankina taip pat neslepia savo požiūrio į įvykius Ukrainoje. Uostamiesčio rusakalbių bendruomenei švenčiant septyniasdešimtąsias Lietuvos uostamiesčio išvadavimo metines, ji sakė: „Apmaudu, kad Kijevo valdžia šiemet nešvęs Pergalės kare 70-ųjų metinių, o tik minės karo pabaigą. Kažkokio bevardžio karo, kuriame nėra nugalėtojų. Tai tik liudija, kad į Ukrainą grįžo revanšistai, tie, kurie tą karą pralaimėjo.“

Ar tikrai Vytautas Grubliauskas ir visa liberalų Co pritaria koalicijos bičiulių požiūriui, kad ukrainiečiai yra fašistai?

Liberalai nepatyrusiems moka daugiau

Dabartinę Klaipėdos miesto savivaldybės valdančiąją daugumą sudaro 12 Liberalų sąjūdžio, 3 LSDDP, 2 „Tvarkos ir teisingumo“, 2 „Klaipėdos“ visuomeninio rinkimų komiteto ir 4 Tomaševskio bloko atstovai. Jeigu Vytautas Grubliauskas būtų pasirinkęs Tėvynę ir vertybinę ideologiją, Tomaševskio bloką būtų lengvai pakeitęs keturiais TS-LKD atstovais.

Jeigu Vytautas Grubliauskas būtų pasirinkęs Tėvynę ir vertybinę ideologiją, Tomaševskio bloką būtų lengvai pakeitęs keturiais TS-LKD atstovais.

Tačiau jis pasirinko vadinamąjį „ekonominio“ naudingumo variantą. Kas tai – Tomaševskio Trojos arklys liberalų stovykloje ar trumparegiška ir godi liberalų politika, siekianti savo tikslų bet kokiomis priemonėmis?

Jau po pirmojo tarybos posėdžio buvo aišku, kad visi sprendimai bus priimami neatsižvelgiant į nieką, net nesistengiant logiškai juos pagrįsti. Pavyzdys: į klausimą, kodėl naujajam savivaldybės direktoriui Sauliui Budinui yra skiriamas 60 proc. atlyginimo priedas, atsakoma, kad jis neturi patirties valstybės tarnyboje ir dėl to jam reikės daugiau dirbti.

Tai rodo, kad visos deklaracijos apie meilę Tėvynei ir grėsmes yra skirtos naivuoliams. Tiesa yra tokia: Grubliauskas myli savo žmoną ir nori sau, jai bei kitiems draugams budinams užtikrinti sotų ir ramų gyvenimą. Per vienus rinkimus Liberalų sąjūdis žadėjo „Atsilyginsime už balsus“. Gaila, kad nepridūrė – tik saviems.

Nina Puteikienė yra Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius