Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė: Agresijos kalba kalbėti nemoku

Vakar Seime priimta keletas svarbių įstatymų, susijusių su tvoros statymu Baltarusijos pasienyje bei kariuomenės funkcijų patikslinimų dėl situacijos pasienyje. Taip pat vakar prie Seimo buvo keli tūkstančiai žmonių, nusiteikusių prieš skiepus, kai kurie iš jų nusiteikę tiesiog prieš dalį Seimo.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvo klausiančių: tai kodėl nėjot pasikalbėt, buvo šaukiančių nedraugišku tonu - "išeikit, reikia pasikalbėti". Kalbėtis mėgstu, bet agresijos kalba kalbėti nemoku.

Nežinau kaip kalbėtis su tais, kurie rodo gerklę smaugiamuosius ženklus, pastato Seimo nariams kartuves, išeinančius iš darbo vietos kitaip galvojančius apstumdo, pakišinėja kojas, ar užblokuoja automobiliuose ir laido į veidą ir/ar pavymui necenzūrinius žodžius.

Ar tiems, kurios šios priemonės atrodo drakoniškos nepriimtinos odontologų paslaugos, rentgenas ar gyvybę gelbstintys širdies vožtuvų pakaitalai (kad ir kiaulės kilmės)?

Turbūt naivus mano noras, bet norėčiau, kad tie žmonės suprastų, kad čia nėra priešų, kad visų pastangos dėl sveikos, saugios, su COVIDu susidorojusios visuomenės. Man sunku suprast, kuo grįstos vakcinų ir testavimosi baimės.

Ar tiems, kurios šios priemonės atrodo drakoniškos nepriimtinos odontologų paslaugos, rentgenas ar gyvybę gelbstintys širdies vožtuvų pakaitalai (kad ir kiaulės kilmės)? Ar kraujo davimas irgi kelia nepasitikėjimą?

Nėra PRIEVARTINIO skiepijimo. Bet yra pasirinkimas ir apsisprendimas, ar dėl savo nuomonės norime labiau rizikuoti, ne tik savo, bet ir kitų sveikata. Jei toks noras vis tik stipresnis, tada neišeina visai visuomenei žaisti pagal bendras taisykles.

Vakar prie Seimo buvo, matyt, visokių žmonių. Bet tie, kurie skleidė agresiją nėra priimtina. Pasibaigus mitingo laikui (bet nedingus renginio organizatoriams) prasidėjo neteisėti veiksmai, kurie negali ir neturi būti toleruojami.

Girdėjau šaukiant - tai kur demokratija?? Demokratija yra nuomonių įvairovė, o ne kvietimas susidorot su kitaip manančiu, demokratija yra gebėjimas susitarti dėl taisyklių ir jų laikytis. Šiandieninė agresija yra tiesiog netoleruotina agresija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius