Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rimantas Dagys: Kaip žmogaus teisių institutai įteisins pojūtį būti napoleonais?

Visuomenė toliau tęsia ginčus dėl socialinės lyties sąvokos, kurią siekia įteisinti socialdemokratai, ir kuri nulemiama ne biologine prigimtimi, bet pojūčiais. Įvairūs institutai, lygių galimybių stebėjimo institucijos mėgina mums išaiškinti, kad toks apsisprendimas turi reikšmingą mokslinę prasmę.
Rimantas Dagys
Rimantas Dagys

Tiesa, tie institutai disponuoja didžiulėmis lėšomis – dalyvauja įvairiose programose, kurioms finansuoti skiriamos milžiniškos sumos. Pavyzdžiui, vienos, man žinomos, programos biudžetas – apie 8 mln. eurų. Už tokius pinigus daugelis turbūt stengtųsi įrodyti bet kokią nesąmonę.

Nauja – tai pamiršta sena

Mūsų žmonės turėtų prisiminti ankstesnę santvarką ir tai, kad komunistai, nesvarbu, ar jie sovietiniai, ar europiniai, nelabai kuo skiriasi. Gali skirtis jų veiklos metodai, bet ideologija – tikrai ne.

Kažkada Sovietų sąjungoje genetika ir kibernetika buvo paskelbtos pseudomokslu. Jos netgi buvo vadinamos imperializmo kekšėmis. Todėl buvo draudžiami bet kokie genetikos ir kibernetikos tyrimai. Kaip jau patyrėme, tokie eksperimentai baigėsi labai liūdnai – Sovietų sąjungą šiose srityse nubloškė labai toli į praeitį.

Lygiai tas pats šiuo metu vyksta su Europos kairiaisiais, kurie teigia, kad lytis gali būti nulemta kitaip nei biologinėje genetikoje užkoduota informacija. Mokslininkams aišku, kad tai – nesąmonė.

Buvo mėginama įrodyti, kad „teisingai“ auklėjant iš žmogaus galima padaryti uolų komunizmo statytoją. Tokia samprata buvo paremta tokiu pačiu bandymu sukergti mokslą su ideologija. Su tuo nesutinkantys mokslininkai buvo paprasčiausiai teisiami ir sodinami į kalėjimą.

Lygiai tas pats šiuo metu vyksta su Europos kairiaisiais, kurie teigia, kad lytis gali būti nulemta kitaip nei biologinėje genetikoje užkoduota informacija. Mokslininkams aišku, kad tai – nesąmonė.

Savo laiku sovietų mokslininkai mėgino išvesti rugius, kurie pakeitus aplinką galėtų pakeisti savo veislę. Panašiai šiuo metu mėginama įrodyti, kad žmogus savo apsisprendimu gali pakeisti lytį, kas irgi nieko bendro neturi su mokslu.

Panašiai kaip sovietmečiu mėginama taikyti teisines normas. Sovietų sąjungos laikais veikė prievartos mechanizmas. Dabar konvencijų doktrinomis ir kitais teisės aktais siūloma kažkas labai girdėto ir panašaus.

Remiamasi mokslo paneigtais pavyzdžiais

Minėtoms idėjoms propaguoti dažnai pasitelkiami pseudomoksliniai tyrimai apie lyties keitimą. Turiu pripažinti, kad vienas iš tokių pavyzdžių, kurį mokslininkai viešai sukritikavo, sudrebino visuomenę savo pasekmėmis to eksperimento dalyviams.

Anot gydytojo psichoterapeuto Gintauto Vaitoškos, vienas iš genderizmo „dievų“ Johnas Money iš vieno iš dvynių Bruco bandė padaryti Brendą. Atlikus atitinkamas operacijas, jis nuo dvejų metų buvo auginamas kaip mergaitė.

Graži mergaitė, tačiau vis dėlto keista. Nedraugiška, pikta, klasėje vadinama „urvine moterimi. Mokėsi prastai ir keliomis klasėmis atsiliko. Mėgo apkulti kitus berniukus. Šlapinosi stovėdama. Kai mokyklos tualete taip darančią ją užtiko kitos mergaitės, pagrasino jas užmušti. Brenda mėgo žaisti lenktyniniais automobiliais ir svajojo tapti tokio automobilio pilotu.

J.Money, pasisakęs už visokias seksualinės raiškos formas, taip pat ir pedofiliją, sadomazochizmą, stengėsi vis „tobulinti“ Brendą: rodė transseksualių moterų, lytinių aktų, pornografijos vaizdų. O Brenda turėjo daugybę elgesio problemų. Galiausiai vienas Kanadoje ją konsultavęs gydytojas psichiatras neištvėrė ir paklausė, ar ji nori būti mergaite. Brenda atsakė, jog „ne“, nors ir nežinojo, kad gimė berniuku.

Teko atskleisti tiesą. Ją išgirdęs trylikametis prisipažino, kad jam labai palengvėjo: vadinasi, nėra beprotis jausdamasis tarsi ne savo kailyje. Tokią istoriją pasakoja garsus psichoterapeutas.

Tokie kaip J.Money ir kiti įvairiose konferencijose bei mokslinėse publikacijose skelbė, kad turi įrodymą, jog ne tik esant įgimtai lytinių organų anomalijai, bet ir normos atveju galima pakeisti lytį. Gimęs genetiškai visiškai normalus berniukas sėkmingai auga kaip mergaitė. Iškilusių problemų žymus mokslininkas neminėjo. Jo darbais vadovavosi ir genderizmo ideologai.

Mūsų istorikai, mokslininkai galėtų pateikti begales panašių eksperimentų iš sovietų istorijos, kurių paskirtis paneigti gamtos dėsnius ir įrodyti, kad teisinga ideologija gali pakeisti net žmogaus prigimtį.

Psichiatrai gali netekti darbo

Jeigu neaišku, kokioms žmonių teisėms atstovaujantys kairiųjų „ekspertai“ siūlo konvencijomis apginti socialinę lytį, įteisinti pojūtį, kuo esi, reikėtų būti nuosekliems ir taip pat ginti norinčiųjų pasiskelbti napoleonais arba cezariais pojūtį.

Tikiuosi, kad socialdemokratai pateiks įstatymų pataisas ir bet koks mūsų pojūtis būti napoleonais bus ginamas konvencijomis. Tik neaišku, ką tuomet veiks mūsų psichiatrai.

Rimantas Jonas Dagys yra Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius