Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Paukštys: Rėkimai ir šnabždesiai

Kai kaimynų vaikai ką nors iškrečia – išmindo gėles, išdaužia langą ar išmėto šiukšles po kiemą, o juos kas nors pričiumpa, pradeda aiškintis, kad čia ne jie, kad kažkas dar kažką pridirbo, kad čia viskas visai ne taip, kaip atrodo.
Saulius Paukštys
Saulius Paukštys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kai įsižeidęs buvęs ministras ir esamas liberalų vadas Eligijus Masiulis rėžė, kad dėl uždaromų „Air Lituanicos“ avialinijų kaltas ne jis, ne liberalai ir ne Vilniaus meras Remigijus Šimašius, o Artūras Zuokas, Gediminas Kirkilas, premjeras Algirdas Butkevičius ir dar kažkas, buvęs susisiekimo ministras  atrodo kaip tas vaikėzas, išmušęs kaimyno langą.

Palikim „Air Lituanicą“, apie kurią pilna kardinaliai priešingų nuomonių ir informacijų. Palikim tai ekspertams ir teisininkams. Pažvelkime kiek plačiau, nei aprėpia priešus skaičiuojanti E.Masiulio akis.

Taigi: „Air Lituanica“ neskraido – atskristi į Vilnių sudėtingiau.

Kaip ir istorijoje su „flyLAL“, taip ir „Air Lituanicos“ atveju, juk lengviau viską uždaryti, nei kažką sukurti, kažką suderinti ir sustyguoti.

Taigi: mažiau žmonių atskrenda į Vilnių – mažiau viešbučių jie užsako, mažiau cepelinų suvalgo, mažiau suvenyrų nuperka ir t.t.

Taigi: „Air Lituanica“ neskraido – mūsų žmonėms sudėtingiau keliauti ir sudėtingiau po kelionių grįžti namo.

Kai pagrindinis mero rinkimų obalsis buvo „išvaduosime Vilnių nuo skolų“ , toks tiesioginių miesto ir miesto žmonių pajamų šakos kirtimas niekaip nesiderina su gražiais ketinimais.

Kaip atrodo, E.Masiuliui, susidūrus su bent mažiausiais sunkumais, lengviausias būdas – tiesiog nukirsti problemą, visai neieškant išeičių ar kiek kūrybiškesnių sprendimų.

Kaip ir istorijoje su „flyLAL“, taip ir „Air Lituanicos“ atveju, juk lengviau viską uždaryti, nei kažką sukurti, kažką suderinti ir sustyguoti, kad miestas ir šalis sulauktų daugiau svečių, kad pasiekti Vilnių ir Lietuvą būtų lengva ir patogu iš visų Europos kampelių, o galbūt apie aptarnavimą Lietuvių avialinijose sklistų legendos, kaip apie keliones Emyratų lėktuvais.

Žinoma, juk lengviau pasiduoti pagundai išpilti purvo ant politinių oponentų galvos, nei rasti sprendimų, duodančių realios naudos Lietuvos žmonėms.

Seniai žinoma, kad kažką sukurti – žymiai sunkiau, nei sugriauti. Tai labai keista, kad tiek daug gerų lūkesčių Vilniaus žmonėms suteikę liberalai – tik patvirtina šią seną tiesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius