Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vikas Vikutauskas: Baimė ir neapykanta Vingio parke

Kažkada ateis tokia diena, kai visi gyvens ramybėje, santarvėje ir niekam nebus įdomu, nei kas su kuo miega, nei kas ką ten kitaip daro ar kaip kitaip galvoja. Tuomet nebus nei paradų, nei maršų, nei protesto akcijų, nes paprasčiausiai niekam nebus įdomu, todėl išnyks poreikis eisenoms bei transparantams. Ta diena tikrai kažkada ateis, nežinau kada. Aš bei mano bendraamžiai galime jos ir nesulaukti, nes tik, atrodo, jau būname pajudėję link to „na koks man skirtumas“ bei „ne mano reikalas“, tuoj tautiečiai šoka į naują VERTYBINĘ KOVĄ prieš KITOKIUS.
Vikas Vikutauskas
Vikas Vikutauskas / Asmeninio albumo nuotr.

Ir pastarasis šeštadienis yra puikus to pavyzdys. Pasirodo, pas mus tradicinė šeima pavojuje! Reikia nuo kažko ginti bei saugoti tradicinę šeimą. Kadangi buvo kiek sunku suprasti, nuo ko reikėtų saugoti tradicinę šeimą, nes lyg ir niekas nedraudžia nei kurti, nei turėti tradicinės šeimos, buvo nuspręsta apsilankyti „Didžiajame šeimos gynimo marše“.

Taigi sėdome į labai šeimyninį automobilį, 1991 metų gamybos „Audi 100“ universalą ir važiavome išsiaiškinti, kokios grėsmės dabar tyko tradicinių šeimų. Na, tų, kur būtinai būna tėtis, mama ir bent vienas vaikas. Ne tų, kur ten vieniši tėvai būna, arba žmonės gyvena susimetę, o tų tokių pačių tikriausių.

Jei tingite skaityti, kas ten kaip buvo, iš anksto pasakysiu, kad per tas kelias valandas, kol vaikštinėjau po Vingio parką, klausiau skambių vietinės politikos dugno pasisakymų ir žiūrinėjau plazdančias vėliavas, man taip ir nepavyko išsiaiškinti, nuo ko reikėtų ginti tradicinę šeimą.

Ant scenos užsiropštęs buvęs komikas, dabar tragikas savo manieringu balseliu burbėjo apie tai, kaip gėjai su lesbietėmis kelia galvas, kad valdantieji pataikauja ne daugumai, o mažumai, kad čia prasideda antras Sąjūdis, kad su jais visais dabar reikia skaitytis, kad susirinkusi minia yra TAUTA ir susirinko apsaugoti tradicinę šeimą, kokie mes visi nuostabūs, kaip šeima yra brangiausias turtas ir taip toliau, ir panašiai.

  • „Nu tai ten, žinok, dabar, kai įteisins tą partnerystės įstatymą, tai viskas, darys, ką nori tada“
  • „Tai duok tu jiems partnerystę, tai po to norės ir tuoktis“
  • „Stambulo konvencija tik prisidengia kova su smurtu prieš moteris, iš tikro tai ten prastums genderizmą“
  • „Tai mokys mokyklose vaikus, kad gali nusipjauti pimpaliuką ir būsi mergaitė, jei nori“
  • „Tai leis ten tą partnerystę, tai vieną dieną, žiūrėk, jau ir pedofiliją legalizuos“
  • „Tai negalės tada tėvai auklėti vaikų kaip nori, nes atims tada“
  • „Gėjai ir lezbės galės įsivaikinti ten tuos vaikus“
  • „O norėtum, kad pederastas tavo vaikus mokytų?“
  • „Tu pažiūrėk, kas ten Europoje darosi“
  • „Čia globalizmas, žinok, yra“

Ir tai tik dalis pokalbių nuotrupų.

Pačiame renginyje žmonių buvo pačių įvairiausių. Dauguma šiaip prišiurpinti naivuoliai, kuriems anekdotus pasakojantis svingeris sakė, kad tradicinės šeimos jau nyksta, ir galutinai išnyks, jei leis ten tiems homoseksualistams susirašyti.

Dalis buvo labai patriotiškai nusiteikusių mosikuotojų vėliavomis, kuriems tik pasakyk „antras Sąjūdis“ ir jau traukia iš spintos vyčius bei trispalves, dalis buvo šiaip žmonės, kurie atėjo į parką, nes geras oras ir „kažkas čia bus“, dalis buvo tiesiog smalsuoliai (tarp jų ir mes), na, ir dar buvo kelios dešimtys agresyviai nusiteikusių puspročių.

Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka
Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka

Teko matyti, kaip apsiputojęs diedas šoko ant saujelės jaunimo su „meilė visiems“ transparantėliu, pagamintu iš kartoninės dėžės šono. Būtų tikriausiai tuos niolikamečius sudraskęs į gabalus, jei aplinkiniai ir policijos pareigūnai nebūtų jo nuraminę. Apsiputojęs, šlykštus mužikas, pasiruošęs ginti TRADICINĘ ŠEIMĄ kumščiais bei kojomis nuo kelių susigūžusių paauglių ir jų plakatėlio apie tai, kad meilė turėtų būti visiems.

Apsiputojęs, šlykštus mužikas, pasiruošęs ginti TRADICINĘ ŠEIMĄ kumščiais bei kojomis nuo kelių susigūžusių paauglių ir jų plakatėlio apie tai, kad meilė turėtų būti visiems

Todėl buvo juokinga klausyti Bažnyčios atstovo kalbelės apie tai, kad niekas pas mus neskriaudžia tų homoseksualistų, kad viskas čia gerai, tai lai būna tie homoseksualistai savo vietoje ir nesikėsina į šeimas. Vėlgi niekas nepaaiškino, kaip tie homoseksualistai kėsinasi į šeimas. Jei įteisins partnerystės įstatymą, tai liausis visi tradicines šeimas daryti ir visi pereis prie vienalyčių partnerysčių. Dar jis pakalbėjo apie tai, kad nors kunigai ir negali su moterimis būti, bet jam visada labai smagu matyti, kaip jaunuolis ir jaunuolė kuria tradicinę šeimą.

Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka
Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka

Bet labiausiai nustebino tai mūsų prezidentas. Prezidentas pasveikino dalyvius iš milžiniško ekrano ir pasakė kalbą apie nieką. Apie tai, kad realiai mes per mažai dar dėmesio skiriame tradicinėms šeimoms, kad nebus čia pas mus jokių partnerysčių, bet va reikėtų, kad ten tie „vienalyčiai“ galėtų gauti medicininę informaciją apie savo „partnerių“ sveikatą, na, žinote, ar neserga AIDS arba sifiliu.

Taip pakalbėjo prezidentas ir šoko iš tiesiog kartoninės kalbančios galvos tiesiai į tą pačią lentyną su kitais panašios retorikos grandais – Orlausku, Puidoku, Teta Hana ir visais kitais veidais. Čia buvo paskutinis kartas, kai Gitanas mane kuo nors dar sugebėjo nustebinti.

Tačiau miniai labai patiko. Suplazdėjo vėliavos, nuaidėjo plojimai bei pritarimo šūksniai. Minia suprato, kad kalbanti galva iš to didelio ekrano yra jų pusėje. Man tas momentas kiek priminė filmo „Valios triumfas“ epizodą. Kažkas apie ketvirtojo dešimtmečio Vokietiją, tik tarsi būtų telefonu nufilmuota kokio netalentingo atsilikėlio.

Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka
Viko Vikutausko nuotr./ Didžiojo šeimos gynimo maršo akimirka

Kiek atsikvėpę žengėme dar vieną ratą. Ir pradėjo darytis smarkiai nuobodu, nes kalbos buvo tos pačios per tą patį. Nuotaiką praskaidrino tik keletas prieš vakcinas bei vaikų testavimą nusiteikusių piliečių. Na, kaipgi be jų čia. Juk ir maršo dainius, vietinis Filipas Kirkorovas – Romas Dambrauskas – ulbėjo apie „kauke surištas rankas“, juk tie visi ribojimai, vakcinos, pandemija ir taip toliau yra sugalvoti tam, kad tik paprastam žmogui būtų kuo sunkiau ir sudėtingiau. Kad tik ta valdžia dar labiau prie žemės lenktų tą PAPRASTĄ ŽMOGŲ.

Juk ir maršo dainius, vietinis Filipas Kirkorovas – Romas Dambrauskas – ulbėjo apie „kauke surištas rankas“, juk tie visi ribojimai, vakcinos, pandemija ir taip toliau yra sugalvoti tam, kad tik paprastam žmogui būtų kuo sunkiau ir sudėtingiau

Viskas priminė labai prastą muzikos festivalį. Tik nebuvo pilstomo alaus plastikiniuose bokaluose. Buvo ledų ir giros iš bačkos. Gal ir gerai, nes jei dalis tos publikos būtų užgėrusi ugningus pasisakymus kokiu kaimišku alumi, tai diena policijos pareigūnams, kurių daliai tikriausiai galėjo būti gražus laisvadienis, būtų buvusi gerokai darbingesnė.

Išvažiavome taip ir neradę atsakymų į klausimus, nuo ko reikėtų ginti tą tradicinę šeimą. Man regis, tradicinę šeimą reikėtų ginti nuo neapykantos ir pykčio. Labai reikėtų dabar tradicinės šeimos sąvokai kokios gynybos nuo ją valkiojančių politinio užribio atliekų, nuo to apsiputojusio puspročio, kuris norėjo smurtu ginti ją nuo niekam blogo nelinkinčių paaugliukų. Praverstų jai apsauga kokia nuo bauginančių lozungų ir neapykantos kurstymo, galėtų tada tradicinė šeima lengviau atsikvėpti. To jai ir palinkėkim.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius