Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Fiodorovas: Ministre, nejau dėl stringančios E. sveikatos sistemos kalti žmonės ir medikai?

E. sveikatos sistema kurta „tik“ 15 metų. Projektui išleista suma siekia per 40 mln. eurų, tačiau Lietuvos žmonės, panašu, ir toliau ja normaliai naudotis negali. Kas dėl to kaltas? Vis pasigirsta kalbų, esą dėl to kalti patys žmonės ir medikai, kurie ne tik nemoka, bet ir nenori naudotis elektroninėmis sistemomis.
Viktoras Fiodorovas
Viktoras Fiodorovas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Bet ar tikrai žmonės ir medikai yra tokie neišmanėliai? O gal vis tik brangi ir tiek ilgai kurta E. sveikatos sistema yra nepatogi, sunkiai suprantama ir stringanti? Aš rinkčiausi pastarąjį variantą, nors prisidėjusieji prie E. sistemos kūrimo turbūt rinktųsi pirmąjį. Juk patogiau kažką kitą kaltinti dėl nesėkmių, o ne save.

Sveikatos apsaugos ministerija, kuri buvo atsakinga už E. sveikatos sistemos atsiradimą, savo darbo neatliko arba atliko jį blogai.

Ne paslaptis, jog E. sveikatos programa įdiegta nekokybiškai. Daug problemų kyla dėl E. recepto, kadangi darbas su šia sistema liečia daugiausiai žmonių ir užima nemažą dalį laiko. Dėl to ilgėja eilės, o kartu su jomis didėja ir pacientų pasipiktinimų banga.

Vaistinėse situacija ne ką geresnė – sistema veikia labai lėtai ir nuolat stringa. Taigi, nereikia būti profesoriumi, norint įžvelgti aiškią tiesą – Sveikatos apsaugos ministerija, kuri buvo atsakinga už E. sveikatos sistemos atsiradimą, savo darbo neatliko arba atliko jį blogai.

Taigi, kreipiuosi į Jus, sveikatos apsaugos ministre, juk, kaip ir aš, esate jaunas žmogus, besinaudojantis moderniomis technologijomis, todėl turbūt suprantate, kad nauja E. sistema turėjo palengvinti sveikatos priežiūros įstaigų darbą, o ne jį dar labiau apsunkinti.

Naudojatės gausybės gamintojų elektroniniais prietaisais ir programomis, esu įsitikinęs, kad jomis naudotis niekas Jūsų nemokė – viską perpratote labai lengvai ir greitai, priešingai nei daugelis E. sveikatos naudotojų. Kur problema?

Suprantate technologijas geriau nei visi, ar visgi suprasti E. sveikatos be nuolatinių mokymų neįmanoma? Ar pagrindinė projekto problema sistemos nesuprantantys Lietuvos žmonės ir medikai, ar netobula, nepatogi ir stringanti sistema?

Nors tai tik trumpos mano įžvalgos, labai tikiuosi, jog išgirsite ir priimsite jas, o Jūsų vadovaujamos ministerijos darbuotojai, užuot ieškoję atpirkimo ožio tarp paprastų Lietuvos gyventojų ar medikų, ieškos naujų būdų ir sprendimų, kaip E. sveikatos sistemą padaryti veiksmingą ir patogią visiems žmonėms.

Linkiu sveikatos ir kantrybės visiems, kurie naudojasi E. sveikata!

Viktoras Fiodorovas yra Seimo Darbo partijos frakcijos narys, Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininko pavaduotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius