Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilmantas Liorančas: Verslas pasiryžęs padėti sportininkams – ar prisijungs ir valdžia?

Lietuviai mėgsta džiaugtis šalies sportininkų pergalėmis. Malonu – kad vis labiau ne tik krepšinio, kaip kad dažnai įprasta manyti. Populiarėja ir kitos sporto šakos. Puikus pavyzdys – badmintonas, kurį lietuviai pamėgsta ir kaip aktyvų laisvalaikio leidimo būdą, ir kaip profesionalaus sporto šaką, kurios atstovus palaiko.
Vilmantas Liorančas
Vilmantas Liorančas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Pačių gyventojų iniciatyva rengiami ir badmintono turnyrai mėgėjams, vasarą vis dažniau žmones, mušinėjančius plunksninuką, galima išvysti miestų parkuose ir viešosiose erdvėse.

Geriausiai prie populiarumo augimo, be abejo, prisideda šalies sportininkų pergalės svarbiose tarptautinėse varžybose. Štai, pavyzdžiui, vasarą Azerbaidžane vykusiose Europos žaidynėse galėjome džiaugtis net keletu svarbių mūsų sportininkų pasiektų pergalių ir iškovotų medalių – tarp jų ir pajėgiausio šalies badmintonininko Kęstučio Navicko bronza. Tokie pasiekimai, žinoma, atkreipia visuomenės dėmesį. Valdžios atstovai po sėkmingų sportininkų pasirodymų taip pat staiga prisimena, kad tokios pergalės garsina šalį.

Vis dėlto retai kada pamąstoma, kokiomis sąlygomis tokios pergalės iškovojamos. Daugeliui galbūt atrodo, kad norint būti profesionaliu badmintonininku tereikia poros badmintono rakečių ir plunksninuko. Deja, to tikrai nepakanka, o tinkama infrastruktūra ir treniruočių bazė yra gyvybiškai svarbi ne vien tik krepšininkų pasiekimams.

Galima drąsiai teigti, kad Lietuvos badmintonininkai šiandien neturi tinkamų sąlygų sportuoti ir treniruotis. Trūksta ir aukščiausius standartus atitinkančių treniruočių centrų.

Be abejo, naivu būtų manyti, kad valstybė gali aprūpinti kiekvienos sporto šakos atstovus moderniais treniruočių centrais. Mūsų šalis neturi nei tokių finansinių galimybių, nei, matyt, būtų galima tai laikyti prioritetine sritimi. Todėl itin džiugina, tiesa, kol kas dar ne tokios dažnos verslo iniciatyvos prisidėti prie šalies sporto vystymo. Ypač tuomet, kai jos nukreiptos ne tik į didžiųjų ir pačių populiariausiųjų sporto šakų rėmimą.

Per 25-erius nepriklausomybės metus taip ir nebuvo rasta būdų pastatyti badmintono sportui tinkamą sporto bazę Lietuvoje

Per 25-erius nepriklausomybės metus taip ir nebuvo rasta būdų pastatyti badmintono sportui tinkamą sporto bazę Lietuvoje, todėl dabar atsiradusi unikali galimybė privataus verslo dėka pastatyti tokį kompleksą, kuris ne tik priglaustų badmintono ir tinklinio sporto profesionalus, bet ir leistų visiems gyventojams aktyvaus laisvalaikio reikmėms naudotis nauju ir moderniu centru, turi būti remiama visais įmanomais būdais.

Kalbu apie numatomo badmintono ir tinklinio komplekso su 12 badmintono ir 6 tinklinio aikštelėmis statybas privačiomis verslo lėšomis Vilniuje, šalia „Vichy“ vandens parko. Tiek Lietuvos badmintono federacija, tiek Tinklinio federacija yra pasirengusios įdėti savo indėlį, kad toks kompleksas atsirastų. Pasirašytame memorandume jau įsipareigojome pasirūpinti būsimo sporto centro aprūpinimu įranga.

Esant tvirtam verslo ir badmintono bei tinklinio sporto bendruomenių pasiryžimui komplekso duris atverti jau kitais metais norisi tikėti, kad Vilniaus miesto savivaldybė taip pat nepamirš ir realiais darbais pademonstruos savo poziciją remti sportą ir skatinti sveiką bei aktyvų gyvenimo būdą mieste.

Tik bendromis jėgomis galime pakylėti tiek badmintono, tiek tinklinio sporto šakas Lietuvoje į naują lygį ir prisidėti, kad badmintonininko K.Navicko bronzos medalis, vasarą parvežtas iš Europos žaidynių į Lietuvą, netaptų paskutiniu.

Vilmantas Liorančas yra Lietuvos badmintono federacijos prezidentas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius