Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vincas Jurgutis: Ar tikrai žmonėms turi nerūpėti Vilniaus bankrotas?

Kuo toliau, tuo garsiau kalbama apie Vilniaus bankrotą. Nepaisant visų šnekų, skolos ne mažėja, o auga. Vienintelis dalykas, kurį sugalvojo Vilniaus meras bei jo draugai socialdemokratai, – padidinti GPM dalį, tenkančią Vilniaus miestui.
Vincas Jurgutis
Vincas Jurgutis

Jei kas nors narkomaną pasiūlytų gydyti duodant didesnes dozes, tikriausiai visi tokį „gydytoją“ išjuoktų. Ne tame esmė, kad GPM dalis, tenkanti Vilniui, yra per maža. Ji per maža, bet jeigu gautus litus degini „Vilniaus energijos“ katiluose, didesnis jų kiekis padės pratempti tik labai trumpą laiką.

Bet paprasti vilniečiai dažnai numoja ranka. Sako, kad „miesto“ bankrotas yra „miesto“ reikalas ir kad mes neturim dėl to sukti galvos. Plojame tada, kai meras stato Vasiukus, o skolomis tegul rūpinasi buhalteriai, „juk visi miestai ir visos valstybės gyvena į skolą“.

Bankrotas dar neatėjo, bet kitą savaitę Vilniaus moksleiviai ir mokytojai pajus, ką reiškia gyventi bankroto sąlygomis.

Bankrotas dar neatėjo, bet kitą savaitę Vilniaus moksleiviai ir mokytojai pajus, ką reiškia gyventi bankroto sąlygomis. Šildymą darželiuose ir ligoninėse įjungs šį savaitgalį, daugiabučiuose – kitą trečiadienį, bet mokyklų kitą savaitę nešildys.

Mokyklų kitą savaitę nešildys, nes už dviejų savaičių prasidės moksleivių atostogos. Neapsimoka, nes pratempus vieną savaitę, bus galima sutaupyti iš karto už dvi.

Gal ir gudru, žiūrint iš buhalterinės pusės. Iš žmogiškosios – taupyti vaikų ir mokytojų sveikatos ir komforto sąskaita yra labiau nei žema. Nežinau, ar yra nors vienas tėvas, kuris naujam „iPhone'ui“ taupo neduodamas savo vaikams pusryčių.

Vilniaus grand projektams, „Air Lituanica“ skoloms dengti rezervo vis randama. Sklando gandai, kad trūkstamus litus surenka tos pačios prasiskolinusios miesto įmonės. O vaikai savaitę pakentės. Jei susirgs, rudens atostogos bus puikus laikas sirgti ir gerti vaistus.

O gal metas pokyčiams?


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius