Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vincas Jurgutis: Kodėl turime džiaugtis Rusijos paskelbta blokada?

Praėjus devyniems mėnesiams nuo Euromaidano pradžios visa Europa pajautė, kas nutinka, kai kas nors sumano pabėgti iš Rusijos imperialistų gniaužtų. Pajutęs, kad Ukraina pagaliau žengia keliu link Europos, Putinas suskubo „išgelbėti“ Krymą, kažką panašaus bando daryti ir su Rytų Ukraina, tik čia viskas jau nebeina kaip per sviestą. Vos prieš šešis metus panašiu metodu buvo atkirsta ir penktadalis Gruzijos, o ši Kaukazo valstybė nustumta į keistą politinę krizę.
V.Jurgutis
V.Jurgutis / asmeninio archyvo nuotr.

Visgi Ukrainos įvykiuose „Boeingo“ kibirkštys palietė ir Vakarų europiečius. Nekaltų žmonių, daugiausiai olandų, aukos privertė įprastai su visais draugiškus Europos diplomatus Vladimirui Putinui nedrąsiai pasakyti „gal jau sustok“. O naujųjų laikų caras rėžė atgal, „jei Jūs man aiškinsit, kaip tvarkytis su ukrainiečiais, tai savo prekes pasilaikykit sau“.

O naujųjų laikų caras rėžė atgal, „jei Jūs man aiškinsit, kaip tvarkytis su ukrainiečiais, tai savo prekes pasilaikykit sau“.

Rusija uždraudė iš visų Vakarų šalių įvežti mėsą, pieno produktus, vaisius, daržoves, žuvį. Žinoma, tai atsilieps mūsų ekonomikai. Turime ne vieną sėkmingą maisto pramonės įmonę, sėkmingai ir pelningai eksportuojančią į Rusiją.

Puiku, kad mūsų verslininkai moka tvarkyti reikalus, kad moka užsidirbti iš didžiulės Rusijos rinkos. Tačiau man verslas su Rusija visada priminė narkomano santykį su adata. Greita euforija tą pačią akimirką, tačiau nežinomybė rytoj. Narkomanas neina gydytis tada, kai gaudo kaifą, į reabilitaciją gulasi tik kai pradeda stigti pinigų dozei, o narkotikai nebeteikia džiaugsmo.

Kai verslininkai gauna milijoninius pelnus parduodami ar veždami prekes į Rusiją, džiaugiasi visi. Bet akivaizdu, kad jei Rusijos embargas laikysis ilgai, padarinius taip pat pajusime visi. Ir visi turėsime už tai sumokėti.

Tada belieka prisiminti, kad geriausias būdas „nulipti nuo adatos“ yra tiesiog... nustoti vartoti narkotikus. Todėl linkiu, kad ir mes, ir mūsų verslininkai pasinaudotų šiuo abstinencijos laikotarpiu.

Susirasime naujas rinkas ir tada tokios Rusijos sankcijos tik kels juoką. Ir aš net neabejoju, kad taip ir nutiks. Kaip kažkada buvome nubausti pradėjus amžinąjį naftotiekio „Družba“ remontą – tiesiog išmokome gyventi be jo.

Vincas Jurgutis yra Liberalų sąjūdžio narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius