Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vytautas Landsbergis: Didysis niūrus nekaro multikas

Maskvos propaprodukcijos fabrikėlis nepaliaujamai plauna vakariečių smegenis. Dabar – dėl pagalbos ginklais Ukrainai. Austro-Vengrija jau praplauta, lyg ne Europa būtų.
Vytauto Landsbergio 90-ųjų gimimo metinių paminėjimas
Vytauto Landsbergio 90-ųjų gimimo metinių paminėjimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Karo nėra, tik Maskvos nacių operacija prieš Kijevo nacius, bet jūs, europėnai, kariaujate, dalyvaujate, todėl esate karo kurstytojai ir kaltininkai!

Ir susidrovėję vakarėnai, nelyginant katinas Leopoldas iš sovietinio multiko vaikams, ima teisintis prieš žiurkes: mes už taiką, mes nedalyvaujame; draugaukime, tuoj paskambinsiu didžiajam šefui į Maskvą telefonu...

– Jei skiriame ukrainiečiams ginklų, tai atkeipkite dėmesį, bičiuli Vladimirai ir kompanija: ne tiek ir ne tokių, kokių Ukraina prašo savo žmonių gynybai. Juk jeigu triuškinamai apsigintų, net laimėtų karą, būtų negerai... Tą suprantame. Neskirsim oro gynybos naikintuvų, bombarduokit ramiai.

Ir niekas neatsako rėkiančiam veidmainiui užpuolikui: tu užpuolei ir žudai, tu fanatiškai kariauji, tai tavo karas; o mes, gynėjai, stovim petys į petį su užpultaisiais ir ginamės kartu!

Tokio oraus Europos atsako tebelaukiame. Bet tam šio multiko katinas Leopoldas („vaikinai, draugaukim“) turėtų virsti leopardu su plieno nagais ir pasiųsti žiurkes paskui jų vėliavos laivą „Maskva“.

Šalin, bjaurybės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius